Diari La Veu del País Valencià
La policia aïlla l’extrema dreta, que no impedeix la manifestació de la Comissió 9 d’Octubre

Més d’un centenar de membres de l’ultradreta han tractat de rebentar, sense èxit, la manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre a València. Agents antiavalots de la policia conformen un cordó policial que ha impedit els ultres, molts d’ells simpatitzants d’España2000 i Alianza Nacional –s’han vist a la plaça els seus líders, José Luis Roberto i Pedro Pablo Peña–, entrar a la plaça Sant Agustí. De la mateixa manera, la policia aïlla amb un cordó format pels agents les persones que s’acosten a increpar la manifestació.

Encaputxats, entonant càntics feixistes i amb banderes preconstitucionals, membres d’extrema dreta han ocupat la plaça Sant Agustí cap a les 16.30 hores, moment en què s’ha iniciat la primera de les manifestacions convocades aquesta vesprada a València. Els membres d’España2000 no han iniciat el recorregut amb els primers convocants i ha sigut aleshores quan la policia els ha expulsat de la plaça, concentrant-se tots ells en la intersecció de Sant Agustí amb el carrer Sant Vicent i l’avinguda de l’Oest. Diversos vehicles policials han tancat els accessos perquè la manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre puga començar des del punt autoritzat.

Els ultres han llançat gas lacrimogen a periodistes i policies que estan a la plaça Sant Agustí tot i estar suposadament controlats per agents antiavalots, que han fet un cordó amb els seus vehicles per a impedir-los l’accés a la plaça. El mateix grup portava banderes d’Espanya, algunes preconstitucionals, i han realitzat la salutació nazi, a més de cridar consignes d’ideologia feixista i cantar el ‘Cara al Sol’.

Comparteix

Icona de pantalla completa