Diari La Veu del País Valencià
El PPCV demana a Pedro Sánchez que impedisca les subvencions a entitats catalanistes

Si el Consell concedeix una subvenció a Escola Valenciana, el govern espanyol hauria de llevar la quantitat concedida dels fons que l’Estat transfereix a la Generalitat del sistema de finançament autonòmic. Aquesta és la manera com el PPCV vol frenar la “catalanització de la societat valenciana” que, al seu parer, està portant a terme el govern de Ximo Puig.

La voluntat dels populars valencians prendrà forma com a moció del PP al Senat, segons ha anunciat aquest dilluns la portaveu d’Educació a les Corts, Beatriz Gascó, durant una roda de premsa celebrada a la seu del partit. Gascó ha indicat que “així ho ha demanat la presidenta del PPCV, Isabel Bonig”, als seus companys espanyols després de constatar que Ximo Puig “vol traslladar el procés català” al País Valencià.

L’anunci es produeix la vespra d’un 9 d’Octubre amb la presència del president del govern espanyol a València. “Pedro Sánchez ha de dir alguna cosa sobre això. No podem consentir que, des del govern de la Generalitat Valenciana, tots els valencians estiguem pagant entitats perquè organitzen les manifestacions de la vesprada de demà i després el senyor Puig es pose de perfil”, ha assegurat Gascó, en una compareixença on estava acompanyada per la senadora Salomé Pradas i el senador Antonio Clemente.

La portaveu educativa del PPCV ha posat l’exemple d’Escola Valenciana com a entitat a qui s’hauria de negar qualsevol suport econòmic públic no només per part del Consell sinó també del govern de Catalunya, coresponsable, segons Gascó, de l’esmentada “catalanització”.

La moció del PP al Senat demanarà a Pedro Sánchez que “el govern d’Espanya hi puga intervindre i retirar” als executius català i valencià “els fons de les transferències que reben”. Gascó ha recordat que la derogada Llei de Senyes d’Identitat, aprovada durant els darrers mesos del mandat d’Alberto Fabra, ja prohibia les subvencions a les entitats “que incompleixen els estatuts d’autonomia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa