Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València prioritzarà l’atenció social i els serveis a la ciutadania en els pressupostos de 2019

Els tres socis de govern a l’Ajuntament de València (Compromís, PSPV i València en Comú) han consensuat prioritzar en els pressupostos municipals de 2019, ja sense pla d’ajust, l’atenció social i els serveis a la ciutadania. Els socis de govern han celebrat aquest dissabte una trobada per a analitzar els projectes en marxa i les prioritats de la gestió municipal per als últims mesos de legislatura, així com per a establir les línies de cara a l’any pròxim.

Seran uns pressupostos en els quals l’Ajuntament ja no estarà sotmés al pla d’ajust del Ministeri d’Hisenda, segons ha destacat l’alcalde, Joan Ribó, que ha informat que el deute previst a la fi d’enguany arribarà als 446 milions d’euros. Ribó ha subratllat als periodistes la voluntat de treballar “en uns pressupostos possibles, que s’adeqüen a la regla de la despesa”, que ha assegurat que es complirà, i ha manifestat la “satisfacció” que suposa estar “alliberats” del pla d’ajust”. També ha assenyalat que el consistori ha aconseguit desfer-se de bona part del deute heretat de l’anterior govern.

El primer que faran, ha dit, serà acabar amb els compromisos que van adquirir les tres formacions polítiques en el seu acord de govern per a, seguidament, treballar en les grans línies que s’abordaran per al pressupost de 2019, amb “la ferma voluntat que aquest Govern de la Nau continue en un futur”, segons informen fonts municipals.

La portaveu municipal i del grup municipal socialista, Sandra Gómez, ha destacat que amb els pressupostos de 2019 el Govern de la Nau tornarà a demostrar “la seua estabilitat i la confiança que dóna a la ciutadania amb un projecte polític sòlid”. Ha advocat per uns comptes amb caràcter social, en la línia de generar ocupació i reforçar l’estat de benestar des d’un punt de vista modern, que done resposta a la dependència i l’accés a l’habitatge.

La portaveu de València en Comú, María Oliver, ha manifestat que els tres grups coincideixen que els pressupostos de 2019 han de ser socials i una de les línies fonamentals ha de ser l’accés a un habitatge digne. Enguany les ajudes municipals al lloguer han rebut el doble de sol·licituds que l’any anterior, la qual cosa es deu, segons Oliver, al fet que l’Ajuntament està donant “una bona resposta a la ciutadania” i a la problemàtica d’habitatge.

Per la seua part, el portaveu de Compromís, Pere Fuset, ha afirmat que el Govern de la Nau “ha tret a València de l’UCI del pla d’ajust” i és el moment de “continuar rehabilitant” el benestar i la qualitat de vida dels valencians. És el moment, ha indicat, de planificar “un model de ciutat que no acaba en la pròxima cita electoral, sinó que ha de continuar”, dirigit a millorar la mobilitat, continuar incrementant la dotació de neteja, polítiques actives que generen ocupació, l’accés a l’habitatge i la contenció del preu del lloguer amb un major control, entre altres aspectes, dels pisos turístics.

La regeneració urbana i la inclusió de les zones verdes a la ciutat i la protecció de l’horta ha sigut un altre dels factors que s’ha posat damunt la taula, així com la dinamització de l’economia local, a la qual s’ha dedicat un ampli capítol per a parlar de polítiques actives d’ocupació, comerç i mercats, turisme i innovació.

La promoció de la igualtat entre homes i dones i l’atenció social a la diversitat en l’àmbit dels joves i les persones majors, la població migrant i les polítiques LGTBI i les polítiques destinades a la millora de la qualitat ambiental i la promoció dels paratges naturals també han sigut destacades.

D’altra banda, Joan Ribó ha anunciat que el 17 d’octubre se celebrarà el Debat de l’Estat de la Ciutat de 2018, en el qual intervindran, a més de l’alcalde, els portaveus dels grups municipals.

Comparteix

Icona de pantalla completa