Diari La Veu del País Valencià
Compromís demanarà la compareixença de Fulgencio al Senat per autoritzar 8 manifestacions el 9 d’Octubre

El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha avançat que es demanarà la compareixença en el Senat del Delegat del Govern Central al País Valencià, Juan Carlos Fulguencio, per estar autoritzant fins a huit manifestacions a la ciutat de València el dia 9 d’Octubre.

Mulet ha recordat que el dret a manifestar-se està reconegut constitucionalment, però considera que és tasca del delegat com a representant del govern espanyol evitar que els recorreguts d’aquestes se solapen i donen ales a l’extrema dreta a empoderar-se i continuar agredint la ciutadania. “La ciutat és suficientment gran com perquè cap d’aquestes manifestacions de símbol contrari acaben coincidint ni de lluny, i davant peticions fetes a rebuf de les progressistes, o se’ls fa canviar l’horari i/o l’itinerari. Duem massa anys rebent insults, amenaces i agressions des de l’extrema dreta com perquè aquest home faça com si res”, ha lamentat Mulet en un comunicat.

El portaveu de Compromís al senat ha recordat que els incidents també es produeixen durant la processó de la Reial Senyera del matí i ha assenyalat que “el dispositiu policial és ridícul i es permet la presència d’energúmens que, en molts casos, estan a tocar de les autoritats” que participen en la processó. “T’amenacen greument i poden fins i tot tindre contacte físic o amb pals, l’any passat vaig estar a punt de ser agredit físicament durant el matí durant molts moments, davant la passivitat policial”, ha insistit el senador.

Mulet ha afirmat que si enguany es produeix cap amenaça o agressió, es responsabilitzarà directament Fulgencio, “amb aquesta indulgència està envalentint encara més a l’extrema dreta, que veu justificació per continuar actuant amb total impunitat com ha fet els darrers anys. Cap persona pot ocupar l’espai públic per amenaçar o agredir ni tan sols verbalment, les persones que es manifesten amb els símbols de la ciutat, si es permet continuar amb aquesta dinàmica, no diferencia res a aquest delegat dels que posava el PP i no ens representarà i per això demanarem el seu cessament. Molt més contundentment serà si es produeix cap agressió física, si es produeix, serà responsabilitat directa seua també per autoritzar el solapament de les manifestacions i permetre a l’extrema dreta rebentar la manifestació tradicional”.

El parlamentari assegura que no es pot equiparar les manifestacions. “La progressista, massiva du dècades celebrant el 9 d’Octubre, sense cap incident, i aquestos s’ha produït quan ha irromput l’extrema dreta, amb grupuscles descontrolats als quals se’ls ha donat ales permetent-los la seua presència al carrer simultàniament i impune. En altres països aquestes organitzacions estarien il·legalitzades, ací, l’extrema dreta està més crescuda al PP i Ciutadans estar competint per eixe espai”, ha reiterat. “De moment sol·licitarem la compareixença de Fulgencio en la Cambra Alta i si hi ha cap incident, el seu cessament”, ha insistit.

Comparteix

Icona de pantalla completa