Diari La Veu del País Valencià
El president d’una associació veïnal d’Alacant declara que Belmonte els va visitar acompanyada per un assessor del PP

El president de l’Associació de Veïns Verge del Carme d’Alacant, Ramón Fernández, ha confirmat aquest divendres que Miguel Ángel Redondo, l’exassessor contractat per l’equip de govern ‘popular’ a l’Ajuntament, va acompanyar la trànsfuga de Guanyar, Nerea Belmonte, a visitar en maig de 2018 l’associació.

Fernández és un dels testimonis citats aquest divendres pel fiscal en la investigació sobre la contractació d’aquest assessor per part del PP i el vot en blanc de Nerea Belmonte en el ple d’investidura del passat 19 d’abril, quan el PP va recuperar l’Alcaldia de la ciutat. La investigació per la contractació de Redondo i la possible relació amb el vot de Belmonte es va iniciar a instàncies del PSPV, Guanyar i Ciutadans.

En declaracions als periodistes, Fernández ha comentat que Redondo i Belmonte es van presentar un matí a l’associació, al costat del poliesportiu del barri, i que el suposat assessor va intervindre en la conversa, de manera puntual, per a convéncer-lo que Nerea Belmonte podria ajudar l’associació a través de subvencions.

El testimoni també ha indicat que Belmonte es va presentar allà quan ja no era regidora de l’equip de govern i que “amablement” es va quedar a menjar amb l’exassessor. “Ella va dir que estava en un lloc que ens podria ajudar bastant a l’associació, perquè el barri està molt malament i tota ajuda és bona”, ha comentat el president de l’Associació, que ha agregat que l’acompanyant de Belmonte es va adreçar a ell en els termes “no et preocupes que ella et pot ajudar bastant”.

Fernández no ha pogut confirmar, no obstant això, que Redondo treballara per a Nerea Belmonte, ja que aquesta indicació no es va posar de manifest durant la conversa. “Em va dir el seu nom però no el recorde, jo no sabia si era el seu marit o no, però sí que van vindre junts i se’n van anar junts”, ha relatat.

Per la seua banda, l’inspector de la Policia Local, citat també com a testimoni, ha reconegut als mitjans que Redondo i Belmonte van visitar junts les dependències del gabinet de violència domèstica. La resta de citats pel fiscal, tres treballadors de Creu Roja Alacant, no han volgut entrar en els detalls a l’eixida de Fiscalia.

El PSPV vol que s’investigue “fins al final”

La portaveu socialista a l’Ajuntament d’Alacant, Eva Montesinos, ha instat aquest divendres al fet que s’arribe fins al final de la investigació per la contractació de Redondo per part del PP i la seua suposada relació amb l’arribada de Barcala a l’Alcaldia. En declaracions als periodistes a les portes del consistori, Montesinos ha indicat que “l’ombra de la sospita és cada vegada més gran” en aquest assumpte.

“Volem que es resolga i s’explique per què el senyor Luis Barcala és hui alcalde de la ciutat d’Alacant”, ha dit la portaveu, qui afegit que “l’alcalde està tan preocupat” per un tema que “té la ciutat paralitzada i això és una cosa que afecta els alacantins”. La regidora socialista ha comentat que “la Fiscalia ha de resoldre aquest cas” i arribar “fins al final” sobre l’arribada del PP a l’Alcaldia.

Comparteix

Icona de pantalla completa