Diari La Veu del País Valencià
Quim Torra i Roger Torrent, reunits per a intentar desbloquejar el parlament català

Reunió de màxim nivell al parlament català per a intentar resoldre la situació de bloqueig. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, encapçalen una trobada als despatxos de la cambra catalana per a intentar trobar una solució i no posar en perill la majoria independentista en les votacions del debat de política general. Per part d’ERC també hi participen el vicepresident del govern català, Pere Aragonès; el conseller d’Exteriors, Ernest Maragall, i el president del grup d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià. Per part de JxCat hi ha la consellera de la Presidència, Elsa Artadi; el portaveu del grup parlamentari, Albert Batet, i el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa.

JxCat ha presentat un escrit aquest matí signat per Batet que informa que es continuarà exercint la delegació de vot dels diputats que són a la presó o a l’estranger. Segons JxCat, la votació d’aquest dimarts per a superar la suspensió dels diputats permet que continuen delegant el vot perquè el ple va rebutjar la suspensió.

Torrent, però, demana que aquest escrit ha d’estar signat pels diputats afectats i no pel portaveu del grup. El president del Parlament ha donat una hora a JxCat perquè canvie l’escrit i assegura que encara que no canvien d’opinió se celebraran les votacions del debat de política general sense comptabilitzar el vot dels quatre diputats de JxCat afectats: Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez. ERC, en canvi, ja va presentar un escrit designant els drets dels diputats Oriol Junqueras i Raül Romeva en Sabrià en aplicació del segon punt de l’acord aprovat pel ple del Parlament.

Fonts de JxCat han expressat el seu malestar amb Torrent, a qui acusen de voler afectar el dret a vot de Carles Puigdemont. Per a JxCat aquesta és una línia vermella. En canvi, des d’ERC creuen que la intenció de JxCat és posar Torrent en una situació delicada. El debat de política general s’havia de reprendre a les 12 hores però, a hores d’ara, la sessió ha quedat suspesa fins a nou avís a l’espera de veure si es pot desbloquejar la situació.

Comparteix

Icona de pantalla completa