Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat ofereix ajudes de 10.000 euros a les empreses que amplien els contractes en hostaleria

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) de la Generalitat ofereix fins al dimecres 31 d’octubre subvencions de 10.000 euros a empreses del sector de l’hostaleria que amplien la contractació dels seus treballadors o els convertisquen en indefinits, amb l’objectiu d’acabar amb l’estacionalitat i millorar les condicions de treball del sector turístic.

La convocatòria està oberta fins a final de mes en la web del Servef. Poden sol·licitar les ajudes totes les empreses privades, inclosos els autònoms, amb centre de treball al País Valencià, sempre que la seua activitat principal siga l’hostaleria, detalla la Generalitat en un comunicat.

Com a requisit per a optar a les subvencions, les companyies hauran d’ampliar en almenys 90 dies els contractes fixos discontinus o bé convertir en indefinits treballadors que es van contractar en l’exercici anterior amb caràcter fix discontinu o temporal, durant un període de fins a 270 dies.

El Servef pretén acabar amb l’estacionalitat dels contractes del sector turístic i millorar les condicions dels treballadors, ja que la fi de la campanya d’estiu provoca l’increment de la desocupació. Així ho reflecteixen les dades de l’atur registrat en setembre, que es concentren especialment al sector serveis. Es tracta de la primera vegada que el Servei Valencià d’Ocupació engega una iniciativa d’aquest tipus adreçada a un dels sectors econòmics més importants del territori.

Amb aquestes subvencions consensuades entre empresaris, sindicats i l’Administració, la Generalitat vol lluitar contra l’alta temporalitat del sector i oferir estabilitat als seus treballadors, ha destacat la directora general d’Ocupació, Rocío Briones.

En concret, la sol·licitud de la subvenció efectuada per les persones jurídiques o els seus representants –prèviament autoritzats a través del registre de representants– es presentarà de forma telemàtica mitjançant l’enllaç ‘Tramitar amb certificat’, associat a la convocatòria en l’apartat de subvencions de la web del Servef.

Comparteix

Icona de pantalla completa