Diari La Veu del País Valencià
Sanitat demana al TSJ que aclarisca per què els alumnes de la Catòlica poden fer pràctiques als hospitals públics

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat aquest dimecres que el seu departament demanarà un “aclariment” de la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) que ha reconegut a la Universitat Catòlica de València (UCV) el dret al fet que els seus alumnes de Ciències de la Salut puguen fer pràctiques en la sanitat pública.

Barceló ha indicat que aquesta decisió es deu al fet que “hi ha algunes qüestions” que el seu departament no té clares “sobre les incompatibilitats i la convivència de dos sistemes”, el d’universitats privades i el de les públiques. Així mateix, ha avançat que s’iniciaran “converses amb les universitats per a abordar aquest tema”.

La titular de Sanitat s’ha pronunciat d’aquesta manera després de participar en la presentació de la ‘Guia per als Menús Escolars’, preguntada per si la Conselleria de Sanitat Universal té previst recórrer aquesta sentència. “La primera decisió que ha pres la conselleria és demanar un aclariment sobre la sentència perquè hi ha algunes qüestions que no tenim clares sobre les incompatibilitats i la convivència de dos sistemes, el d’universitats privades i el d’universitats públiques”, ja que, segons ha afegit, els tutors d’aquestos alumnes en pràctiques “han de demanar la compatibilització per a poder tutoritzar quan estem parlant d’hospitals públics”.

Ana Barceló ha manifestat d’aquesta manera que “únicament” pot avançar la decisió de “demanar un aclariment de la sentència”, al mateix temps que ha destacat que el seu departament “compleix les sentències, com no podia ser d’una altra manera”.

Igualment, la consellera ha exposat que s’iniciaran, “evidentment, converses amb les universitats per a abordar aquest tema”, atés que “no és solament el de la sentència sinó també la capacitat d’absorbir l’alumnat dins dels hospitals públics”.

Després d’això, preguntada per si preveu la possibilitat de recórrer la sentència del TSJ valencià si l’aclariment que se sol·licitarà no compleix les expectatives de Sanitat Universal o no convenç, Barceló ha assegurat que “no es tracta de convéncer-nos” sinó “que legalment procedisca o no procedisca”. Ha agregat que “això és el que estudiarà l’Advocacia de la Generalitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa