Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià, entre les autonomies amb major volum d’aturats de llarga durada

El País Valencià es troba entre les autonomies amb major volum d’aturats de llarga durada, és a dir, aquells que porten més de dos anys en situació de desocupació. Segons l’anàlisi realitzat per l’empresa de recursos humans Randstant, la xifra ascendeix a 140.400 persones.

En concret, durant el segon trimestre de 2018 la xifra d’aquest col·lectiu de professionals es va situar a l’estat espanyol en 1.274.600 persones. Aquestes dades mostren el major descens interanual en el sector des de 2005, quan es va registrar un descens del 33 per cent, si bé cal tindre en compte que el volum total d’aturats de més de dos anys en aquell moment era de 300.000 professionals.

Quan s’analitza l’última dècada, Randstad detecta que durant el segon trimestre de 2008 es va registrar la xifra més baixa d’aturats de llarga durada, amb 254.500. Des d’aquest exercici, aquesta xifra va augmentar durant sis anys consecutius. Durant els primers anys, els increments van ser superiors al 60 per cent, però des de 2011 es va moderar fins a arribar al 12,6 per cent registrat en 2014, quan va aconseguir la seua xifra més elevada (2.384.200 aturats). Des d’aleshores, el nombre d’aturats de llarga durada ha descendit durant quatre exercicis seguits.

Per trams d’edat, Randstad ha detectat “grans diferències” entre grups. Els aturats majors de 45 anys són els qui registren una taxa major, atés que la meitat d’aturats majors de 45 es troba en aquesta situació des de fa més de dos anys. Li segueixen els professionals que es troben entre els 25 i els 45 anys (31,9%) i, finalment, els menors de 25 anys (14,1%).

El director de Relacions Institucionals de Randstad, Luis Pérez, ha destacat que malgrat que s’ha produït un descens del 20 per cent en el nombre d’aturats de llarga durada en l’últim any, segueix havent més d’1,2 milions de persones a l’Estat en aquesta situació. Per això, ha instat tots els agents implicats en el mercat laboral a unir esforços per a reduir eixa xifra, que considera “excessivament elevada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa