Diari La Veu del País Valencià
Anticorrupció demana que s’investigue el suposat intent de compra del vot de Belmonte

La Fiscalia Anticorrupció ha remés als jutjats d’Instrucció d’Alacant un escrit on sol·licita l’obertura d’una investigació pel suposat intent de compra del vot de Nerea Belmonte, trànsfuga de Guanyar Alacant, per part del PSPV-PSOE, segons han confirmat aquest divendres a EFE fonts jurídiques. La decisió del fiscal Felipe Briones és el resultat de les perquisicions realitzades per ell mateix arran de la denúncia de dos militants de Podem, que han inclòs la declaració de quatre testimonis i d’un investigat: l’exdiputat i exsenador socialista Ángel Franco.

El fiscal Anticorrupció d’Alacant considera que els fets poden ser constitutius de delictes, encara que no precisa quins ni proposa de moment la pràctica de diligències, segons les fonts consultades. El cas haurà de ser assignat ara, després de passar pel sistema de repartiment del Deganat del Palau de Justícia d’Alacant, a un dels nou jutjats d’Instrucció existents en la demarcació.

El vot en blanc de Belmonte, expulsada en 2016 de Podem i de la coalició Guanyar Alacant, va permetre al PP el passat 19 d’abril recuperar l’alcaldia alacantina. Una setmana més tard, durant el primer ple municipal dirigit pel nou alcalde, Luis Barcala, la regidora no adscrita va revelar que li havien oferit un sou de 3.500 euros i un lloc en les llistes electorals perquè donara suport als socialistes.

L’actual portaveu del PSPV al consistori, Eva Montesinos, aspirava aleshores a succeir Gabriel Echávarri, qui acabava de dimitir del càrrec pel seu doble processament judicial en dues causes per suposada prevaricació.

Després de rebre la denúncia, la Fiscalia Anticorrupció va obrir unes diligències d’investigació per un presumpte delicte de suborn. En el marc d’aquestes perquisicions, va prendre declaració com a testimonis a Belmonte, la seua assessora Elsa Martínez i els portaveus de Compromís i Guanyar Alacant a l’ajuntament, Natxo Bellido i Miguel Ángel Pavón.

Davant el fiscal, Belmonte i Martínez van assenyalar Ángel Franco, a qui s’atribueix el control de l’agrupació socialista local, com autor de l’oferiment, que segons elles incloïa també un lloc de treball en un centre comercial de la ciutat per a Elsa Martínez.

Però Franco, que va comparéixer com a investigat davant Briones el passat 19 de setembre, va negar aquestes acusacions i va afirmar, per contra, que havien sigut Belmonte i la seua assessora qui havien demanat contraprestacions.

Segons la seua versió, l’edil pretenia que els 14 regidors de l’antic tripartit d’esquerres –PSPV, Compromís i Guanyar– li asseguraren per escrit un sou com a regidora i exigia que aquesta mesura fóra aprovada pel ple abans de juliol.

Comparteix

Icona de pantalla completa