Diari La Veu del País Valencià
La presència d’un grupuscle proper al GAV impedeix que la marxa del 9 d’Octubre concloga al Parterre

La tradicional manifestació del 9 d’Octubre protagonitzada per l’esquerra i el nacionalisme no conclourà enguany al Parterre. Com l’any passat, la marxa s’acabarà a la Plaça d’Amèrica, el lloc d’arribada habitual de les manifestacions del 25 d’Abril.

L’any passat ja es va cloure en eixa plaça, després que centenars d’individus d’extrema dreta ocuparen il·legalment el Parterre i, en concret, els voltants de l’estàtua de Jaume I, el lloc on sempre finalitzaven les convocatòries de la Comissió 9 d’Octubre.

Enguany serà una desconeguda Associació del Regne de València de Gais i Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals, un col·lectiu vinculat al Grup d’Acció Valencianista (GAV) qui ocuparà el Parterre com a colofó de la seua marxa.

De fet, aquesta associació serà la primera a desfilar durant la vesprada de la diada. Eixirà a les 17 hores de la Plaça de Sant Agustí. Una hora i mitja després, a les 18.30 hores, està previst el començament de la marxa tradicional de la Comissió 9 d’Octubre. Mitja hora després marxarà la Coordinadora Obrera Sindical (COS), encarregada enguany de convocar l’esquerra independentista, que, com cada any, desfilarà darrere de la marxa tradicional.

Mentrestant, els ultres d’España 2000 es concentraran a la plaça de la Mare de Déu a considerable distància dels manifestants d’esquerres.

La delegació del govern espanyol ha comunicat aquestos horaris i itineraris a les entitats sol·licitants. En una nota de premsa, el delegat, Juan Carlos Fulgencio, ha assegurat que “tracta de conciliar el dret de manifestació amb el desenvolupament pacífic dels diferents actes”.

Manifestacions i concentracions

1. Coordinadora de l’Associació del Regne de València de Gais i Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals: Manifestació de 17.00 hores a 20.30 hores. Eixida, plaça de Sant Agustí – Arribada, Parterre.

2. Acció Cultural. Comissió 9 d’Octubre: Manifestació de 18.30 hores a 21.00 hores. Eixida, plaça de Sant Agustí – Arribada, plaça d’Amèrica.

3. Unió-Unió Valenciana: Manifestació de 18.00 hores a 20.30 hores. Eixida, Hospital amb Guillem de Castro – Arribada, Torres de Serrans.

4. Coordinadora Obrera Sindical (COS): Manifestació de 19.00 hores a 22.00 hores. Eixida, plaça de Sant Agustí – Arribada, plaça d’Amèrica.

5. Avant-dCide-Els Verds Moderats: Manifestació 20.00 hores a 22.00 hores. Eixida, carrer de l’Hospital- Arribada, plaça dels Pinazo.

6. Espanya 2000: Concentració 18.00 hores a 22.00 hores. Plaça de la Mare de Déu.

7. València Antitaurina: Concentració 17.30 hores a 18.30 hores. Plaça de l’Ajuntament davant de la porta de Correus.

Comparteix

Icona de pantalla completa