Diari La Veu del País Valencià
Les informacions sobre el xalet de Pedro Duque a Xàbia posen en qüestió un altre ministre de Sánchez

Si en els darrers dies el punt de mira estava posat sobre la ministra de Justícia per gravacions amb Villarejo, aquest dijous el focus s’ha desplaçat cap al ministre de Ciència, Pedro Duque. Segons publica ok diario, Duque va comprar un xalet a Xàbia (la Marina Alta) a través d’una societat mercantil que li va permetre eludir el pagament d’alguns impostos.

Conegudes aquestes informacions, les reaccions no s’han fet esperar. Els primers a demanar explicacions al titular del departament de Ciència han sigut els representants de Compromís al Congrés i Podem.

“Si això és així, caldrà analitzar bé la informació i demanar explicacions convenients, i si no són convincents, exigirem responsabilitats”, ha advertit el diputat de Podemos Segundo González en declaracions als periodistes al Congrés.

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha recalcat que caldrà escoltar les explicacions del ministre però, també, ha incidit, d’Hisenda per a veure “si això es permetia” quan Duque va comprar el xalet. No obstant això, ha subratllat que “no sembla que sone molt bé la notícia”.

Així mateix, aquest assumpte també ha estat present als corredors de les Corts. Mentre que Ciutadans i el PPCV no s’han sorprés davant la notícia perquè consideren que aquesta és la tònica de l’equip de govern de Pedro Sánchez, Podem i Compromís s’han mostrat més prudents. El diputat de la formació morada César Jiménez ha assegurat que no li donen importància a la notícia perquè darrere d’ella es troba un mitjà al qual no donen credibilitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa