Diari La Veu del País Valencià
El PP registrarà una proposició de llei per a prohibir els indults a condemnats per sedició i rebel·lió

El Partit Popular registrarà el proper dilluns una proposició de llei per a “prohibir els indults a condemnats per sedició i rebel·lió”. Perquè “el colp a l’Estat perpetrat pels independentistes no pot quedar impune per culpa d’un president del govern que deu el seu càrrec als qui volen trencar Espanya”, ha piulat en el seu compte de Twitter el president dels populars, Pablo Casado.

L’anunci l’ha fet aquest dissabte tot just quan visitava el País Valencià per a mantindre una reunió amb la directiva del PPCV a la Pobla de Farnals (l’Horta Nord), el mateix dia, però, en què en una entrevista a l’espai ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, s’ha mostrat favorable a concedir un indult als presos independentistes si resultaven condemnats “i demanaven” aquest indult.

Això no obstant, la delegada del govern espanyol a Catalunya ha matisat poc després les declaracions en un comunicat, dient que hi ha hagut una “descontextualització” i que referma “el respecte a la independència judicial i la separació de poders”. “Qualsevol especulació sobre el que ha de succeir després de la sentència és prematura”, ha reblat Cunillera, tot i que les seues paraules han generat crítiques frontals per part de la líder de Cs, Inés Arrimadas, i el mateix Pablo Casado.

En una altra piulada aquest dissabte a primera hora de la vesprada, el líder del PP ha raonat que “el que està passant a Espanya és molt greu”. “Ara, la delegada del Govern a Catalunya diu que els presos colpistes haurien de ser indultats”, ha comentat. “És urgent canviar aquest Govern ostatge dels independentistes. Ni indults ni humiliacions a Espanya dels que volen trencar la convivència”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa