Diari La Veu del País Valencià
El PPCV demana un ple extraordinari per a visibilitzar les il·legalitats lingüístiques del Consell

El grup popular en les Corts ha demanat un ple monogràfic extraordinari per a donar “visibilitat a les il·legalitats i totes les trampes que s’han fet en l’àmbit lingüístic”, davant la “passivitat” del president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’actitud “constant” del conseller d’Educació, Vicent Marzà, de “desobeir la justícia”.

Així ho ha anunciat la portaveu d’Educació popular, Beatriz Gascó, aquest divendres després que el Tribunal Suprem (TS) haja rebutjat dos recursos de la Generalitat contra sentències del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià contràries al model lingüístic del Consell.

Gascó ha defensat el posicionament del seu partit “en contra del model lingüístic de Puig i al costat de les famílies” perquè senten la seua “mateixa impotència” quan demanen al president actuacions davant les “il·legalitats constants i que ningú els obri la porta” en la Conselleria.

La diputada popular ha recordat que Marzà va elaborar un decret per a la immersió lingüística sense comptar amb al·legacions de ningú, “d’esquena a la societat” i “totalment unilateral” i van ser “pares, mares, associacions civils i partits polítics els que acabem denunciant eixe decret del xantatge lingüístic”.

“És important que la gent sàpiga que la llei actual és un calc d’un decret que el TSJ va considerar que discriminava al castellà i per tant a les famílies que volien que els seus fills estudiaren en castellà”, ha indicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa