Diari La Veu del País Valencià
Detingut un home a Novelda com a presumpte autor d’una agressió sexual i dotze abusos sexuals

La Guàrdia Civil ha detingut a Novelda (el Vinalopó Mitjà) un home com a presumpte autor d’un delicte d’agressió sexual a una xiqueta de 14 anys i dotze delictes més d’abús sexual. Quatre d’aquestos abusos corresponen a víctimes menors de 17 anys. El detingut, de 27 anys, abordava les víctimes per a masturbar-se mentre els llepava els peus.

Segons ha destacat la Comandància, la detenció s’ha aconseguit en menys de dues setmanes després de tindre coneixement d’una agressió sexual a una menor, de 14 anys, i més d’una desena d’abusos sexuals a dones d’aquesta localitat del Vinalopó Mitjà.

El presumpte agressor portava actuant almenys dos mesos, encara que cap dona havia denunciat els fets fins que, finalment, la mare de la xiqueta va decidir alertar els agents.

Mentre es dirigia a la seua casa, la menor va ser abordada per un home, que la va espentar contra la paret, agafant-la fort perquè no escapara. Un cop immobilitzada, li va traure la sabata i va començar a masturbar-se mentre li llepava el peu. La jove va aconseguir desfer-se de l’agressor després de forcejar i va fugir del lloc fins a arribar a la seua casa, explica l’Institut Armat.

Els investigadors de la Guàrdia Civil es van posar immediatament a recaptar testimoniatges de veïns i de càmeres de seguretat i van aconseguir identificar el suposat agressor. A mesura que avançava la investigació, van anar apareixent noves víctimes que, “per por o per vergonya”, incideix la Guàrdia Civil, no havien denunciat fets similars. Les dones, 12 en total, referien haver patit episodis similars en què un home les subjectava i els llepava els peus, aportant dades molt rellevants que no feien més que confirmar les sospites que tenien els agents.

Quan la Guàrdia Civil va estar segura de la vertadera identitat d’aquest home, es va centrar a poder demostrar la seua participació en tots els delictes. Així, va ser reconegut per les seues víctimes, per la qual cosa ha sigut detingut com a presumpte autor d’un delicte d’agressió sexual a una menor de 14 anys i d’altres 12 delictes d’abús sexual a dones, de les quals quatre són xiques menors de 17 anys.

El detingut, un home espanyol de 27 anys, va ser conduït a dependències de la Guàrdia Civil de Novelda i, després de ser posat a disposició judicial, ha sigut ingressat a la presó preventiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa