Diari La Veu del País Valencià
À Punt dedica la nit a la memòria històrica amb un debat sobre exhumacions i la projecció del documental sobre Amado Granell

Memòria històrica. Aquest és l’assumpte que ocuparà les hores de la programació de la nit d’aquest divendres. En un total de tres programes s’abordarà la memòria històrica amb diferents perspectives i personalitats, tot amb l’objectiu final que l’espectador puga conéixer en profunditat un tema que torna a ser objecte de l’actualitat informativa amb la recent aprovació de l’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos i els treballs que s’estan duent a terme al cementeri de Paterna.

La nit arrancarà amb el programa Punt docs, que emetrà el documental ‘La sirena i la sardina’ a les 22.00 hores. El reportatge tractarà un dels pitjors atacs contra la població civil d’Alacant durant la guerra civil en la què van morir 300 persones.

Tot seguit, a les 22.30 hores s’estrenarà un dels espais televisius d’informació més esperats, La qüestió, presentat per la conductora del magazín de ràdio Al Ras, Jessica Crespo, i Adelaida Ferre, una de les presentadores d’A Punt notícies. Durant el programa seran diversos els temes que analitzaran: el decret d’exhumació de Franco, les fosses comunes de les persones afusellades i les lleis de memòria històrica. L’anàlisi comptarà amb experts i col·laboradors com ara les periodistes Regina Laguna, Montse Armengou, Pilar Vicente i Carlos Hernández.

Estrena del documental sobre Granell

Una vegada finalitze La qüestió, a les 00.00 hores encara hi haurà més temps per a parlar de memòria històrica. En aquest cas À Punt emetrà l’estrena del documental ‘Amado Granell, el valencià que va alliberar París’, produït per Info TV. Granell va ser un republicà nascut a Borriana que va combatre en la guerra civil espanyol i que posteriorment es va traslladar al nord d’Àfrica per lluitar contra l’Alemanya nazi. El militar valencià va ser el primer membre de les forces franceses antifeixistes que va arribar als carrers del centre de París comandant una divisió de la 9a Companyia.

Comparteix

Icona de pantalla completa