Diari La Veu del País Valencià
El socialista Ángel Franco nega davant la Fiscalia que intentaren comprar el vot de Nerea Belmonte

L’exsenador socialista Ángel Franco ha negat “rotundament” aquest dimecres haver oferit cap sou a l’edil no adscrita i ex de Guanyar Alacant, Nerea Belmonte, per a donar suport a la candidata del PSPV a l’Alcaldia d’Alacant, Eva Montesinos, en el ple d’investidura celebrat en abril. Finalment, però el vot en blanc de la regidora trànsfuga va atorgar la vara de comandament municipal al popular Luis Barcala.

Franco ha declarat en qualitat d’investigat durant més de tres hores davant el fiscal d’Anticorrupció d’Alacant. Al final de la seua compareixença ha negat les acusacions de Belmonte i ha indicat als mitjans de comunicació que ha desmentit rotundament “totes les acusacions que intentaven implicar el partit socialista en l’operació que estem comentant”.

La Fiscalia investiga el suposat oferiment pel PSPV a Belmonte d’un sou de 3.000 euros al mes a canvi de votar a favor d’investir a Eva Montesinos com a alcaldessa després de la dimissió de Gabriel Echávarri, segons va insinuar la mateixa edil en el ple municipal de l’abril passat. Davant Anticorrupció, Belmonte va apuntar a Franco com a suposat autor de l’oferiment.

Franco ha estat declarant des de les 10.00h i fins a les 13.00h d’aquest dimecres i, en atenció als mitjans a la seua eixida, ha titllat les afirmacions de Belmonte de denúncia “injuriosa”. En aquest sentit, ha sostingut que davant el fiscal ha negat “rotundament qualsevol de les acusacions que aquestes dues senyores –en referència a Belmonte i a una assessora seua, Elsa Martínez–, han abocat per a perjudicar-me a mi i al meu partit”.

Sobre la llarga estona que ha estat dins del despatx, Franco ha precisat que es tracta de declaracions “lentes” perquè s’han de “copiar”, “revisar” i veure si el que s’ha transcrit és “correcte o no”. Així, ha estimat que sense tot aquest procés “la declaració hauria durat 25 minuts”. Preguntat per possibles proves, Franco ha reiterat que és “rotundament falsa” la denúncia d’ambdues persones.

Comparteix

Icona de pantalla completa