Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans soterra la reforma de la Llei Electoral en aquesta legislatura

El grup parlamentari de Ciutadans a les Corts ha descartat el suport de la seua formació a una possible reforma de la Llei Electoral en admetre que és “impossible” que en aquesta legislatura s’aconseguisquen les seues dues exigències: la circumscripció única i el principi d’una persona, un vot, perquè, per a això, cal modificar l’Estatut d’Autonomia.

El PPCV ha rebut la postura de Ciutadans amb satisfacció i ha destacat el “bon criteri” de la formació taronja, mentre que PSPV, Compromís i Podem han criticat “aquesta contradicció” en recordar que la formació taronja portava la iniciativa en el seu programa electoral. A més, han lamentat no haver rebut una comunicació formal sobre aquesta decisió.

En atenció als mitjans de comunicació abans de la Junta de Síndics, el portaveu adjunt de Ciutadans, Juan Córdoba, ha reclamat “una llei electoral de màxims“, un objectiu que, segons ha admés, és “impossible de dur a terme sense modificar l’Estatut d’Autonomia”.

Per açò, ha descartat una possible modificació d’una norma que requereix una majoria qualificada de dos terços (66 vots) una xifra a què no arriben PSPV, Compromís i Podem junts (55 vots).

La presidenta del PPCV i síndica parlamentària, Isabel Bonig, ha mostrat la seua “satisfacció” en considerar que “hi ha altres prioritats com per a estar discutint una reforma de la Llei Electoral perquè l’esquerra nacionalista i radical i el PSPV, que no està en terra de ningú, es perpetue en el poder”.

Decepció al Botànic

El síndic del PSPV, Manolo Mata, ha acusat Ciutadans de ser “un partit que viu instal·lat en la seua contradicció” després de prometre la reforma durant la campanya electoral i buscar ara “una excusa per a deixar fora altres forces polítiques” que no superen el 5%.

Fabiola Meco, de Podem, ha subratllat que aquesta reforma és “necessària” i ha lamentat que “hi haja partits que van començar amb eixa voluntat però han retrocedit”. Des de Compromís, Fran Ferri, ha advertit que Ciutadans haurà d’explicar el canvi de postura i per què “estan en contra d’avançar cap a una llei que siga més representativa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa