Diari La Veu del País Valencià
César Sánchez no repetirà d’alcalde de Calp però aspira a presidir de nou la Diputació d’Alacant

L’alcalde de Calp i president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez (PPCV), ha confirmat aquest divendres que no repetirà com a cap de llista a l’alcaldia de la localitat de la Marina Alta, encara que manté l’opció d’una segona legislatura al capdavant de la corporació provincial, amb la sol·licitud a la direcció del seu partit de formar part de la candidatura municipal.

Sánchez, que va anunciar la decisió aquest dijous a última hora en l’acte d’inici de curs polític a Calp, ha assegurat aquest divendres que compta amb els avals del president provincial, José Ciscar; l’autonòmica, Isabel Bonig, i l’espanyol, Pablo Casado.

De fet, aquest mateix dijous va rebre el suport de José Ciscar, a través del seu compte de Twitter, on destacava la seua tasca com a alcalde de Calp, en una piulada que concloïa amb la frase: “És el meu candidat per a seguir liderant la Diputació d’Alacant”.

César Sánchez haurà d’aconseguir l’acta de regidor per a optar a la presidència de la Diputació. Els presidents de l’organisme provincial, durant més de tres dècades –de 1979 a 2011–, provenien de les candidatures a l’Ajuntament d’Alacant: Luis Díaz Alperi, Antonio Fernández Valenzuela, Antonio Mira Perceval, Julio d’Espanya i José Joaquín Ripoll.

La norma es va trencar amb l’alcaldessa de Sant Vicent de Raspeig, Luisa Pastor, presidenta de 2011 a 2015 i amb el mateix Sánchez, que va arribar a la presidència de la Diputació des de l’alcaldia de Calp, en 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa