Diari La Veu del País Valencià
Podem lamenta que el PSPV no vote a favor del buidatge de les diputacions

Podem ha defensat aquest dijous en les Corts, durant el segon dia de Debat de Política General, una proposta de resolució en la qual insta, entre altres mesures, a aprovar mesures urgents que incorporen els pressupostos de les diputacions a la Generalitat, a establir “competències clares” i a permetre “acabar amb l’assignació d’obres a dit substituint-la per criteris objectius i clars”.

El PSPV, en el seu torn de rèplica, ha indicat que “una modificació d’un calat tan important com la supressió de les diputacions no pot ser objecte d’una proposta de resolució”, sinó que caldria abordar-la “amb serietat i rigorositat”.

La diputada de Podemos Cristina Cabedo ha lamentat que aquesta proposta no tire endavant per decisió “tant de la dreta com de l’esquerra”, excepte Compromís, quan tots estan d’acord en el fet que són “institucions opaques i ineficaces”.

El diputat del PSPV José Muñoz ha explicat que una qüestió d’aquesta envergadura no es pot fer “d’una manera gratuïta” sinó amb decisions “ben meditades” i amb un camí marcat. Muñoz també ha recordat que el govern valencià es troba treballant en la pròxima llei de governs locals.

Així mateix, ha defensat la necessitat d’engegar més mecanismes de control per a no permetre que les diputacions seguisquen tenint “aquesta mala fama per les situacions que s’han anat produint” però, alhora, ha advocat per una reforma constitucional per a aconseguir donar un impuls al municipalisme i la coordinació.

Comparteix

Icona de pantalla completa