Diari La Veu del País Valencià
Pedro Sánchez dóna permís a la Universitat Camilo José Cela per a difondre la seua tesi per Internet

Pedro Sánchez autoritza que la Universitat Camilo José Cela (UCJC) faça pública la seua tesi doctoral, després de les acusacions llançades per Albert Rivera i per ABC, que l’acusen de plagiar alguns paràgrafs.

Si bé a hores d’ara la tesi només es podia consultar en la biblioteca d’aquest centre privat, de forma presencial i sense que es poguera reproduir, el president del govern espanyol ha autoritzat la UCJC perquè digitalitze el document i el publique. En concret, el president del govern espanyol s’ha compromés a fer el seu treball de lliure accés a través d’Internet aquest divendres.

Segons recull EFE, la vicepresidenta del govern estatal, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dijous que Sánchez ha donat permís per a “penjar tot el text” en Internet. Segons Calvo, la tesi “estarà en la seua total integritat textual perquè no s’haja d’anar a veure-la”.

D’aquesta manera contraresta la pressió que rep des d’aquest dimecres quan –després de la dimissió de Carmen Montón pel cas del seu màster– Albert Rivera va emplaçar el president espanyol a aclarir els termes de la seua tesi pels “dubtes” que, segons va apuntar, generava el fet que no fóra pública.

També Pablo Iglesias s’ha sumat a les veus que demanaven al president espanyol que fera públic el contingut de la tesi que porta per títol Innovaciones de la diplomacia económica española: Análisis del sector público (2000- 2012) i també després que PP i Ciutadans hagen sumat els seus escons per a forçar la compareixença del president Sánchez al Congrés dels Diputats.

Aquest dijous diversos mitjans han publicat informacions acusant el president espanyol de plagi en aquesta tesi, un extrem que Sánchez ha desmentit en un missatge al seu compte de Twitter on ha negat rotundament cap mena de plagi i on ha advertit que emprendrà accions legals si no es corregeixen aquestes informacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa