Diari La Veu del País Valencià
Puig destaca la dignitat de Montón i insta Casado a seguir el mateix camí: Ja sap què ha de fer

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha instat a no fer una “causa general” ni un “atac indiscriminat” en el tema dels màsters i, després d’agrair la “dignitat” de Carmen Montón per la seua dimissió com a ministra, ha dit que el líder del PP, Pablo Casado, “sap què ha de fer i més prompte que tard ho haurà de fer”. En els corredors de les Corts, Puig ha sigut preguntat per la dimissió de la ministra de Sanitat per suposades irregularitats en el seu màster, la situació en la qual es troba Casado després d’aquesta decisió i les informacions que apunten a un possible plagi en la tesi del president del govern espanyol Pedro Sánchez.

“Espanya està recuperant reputació i en aquest cas les línies roges s’han posat on s’han posat”, ha indicat Puig per a afegir que és “fonamental que la regeneració democràtica es porte amb racionalitat, atés l’interés general i no fent una espècie de causa general contra els polítics”. Segons el també líder dels socialistes valencians, “en qualsevol cas cadascun ha d’assumir la seua responsabilitat en el que ha fet, tant en l’àmbit públic com de la seua formació”.

“Carmen Montón ha donat la cara per la sanitat pública en tot moment, ací ho hem vist”, ha afegit Puig, qui també ha valorat la seua “gestió en la Generalitat i el temps que ha estat en el Govern d’Espanya en qüestions com la universalització de la Sanitat, acabar amb els copagaments o la recuperació del sector sanitari públic”. “Ha sigut l’exercici de la seua responsabilitat i agraïsc la seua dignitat”, ha insistit el cap del Consell.

Respecte al president del PP, el màster del qual està sent qüestionat, Puig ha afirmat: “El que cal fer per part de qui està en el mateix cas que la senyora Montón, que és el senyor Casado, és evident que sap el que ha de fer i més prompte que tard ho haurà de fer”. Al seu parer, la responsabilitat política que ha assumit Carmen Montón “afavoreix la reputació valenciana” i ha recordat que en aquest cas “no hi ha cap qüestió de caràcter jurídic ni que tinga a veure amb la corrupció”.

Respecte al president del govern espanyol, Puig ha indicat que és “parlar d’una especulació” i ha indicat que pel que ha llegit “per damunt”, el fet que “cite en la seua tesi articles publicats per ell” no sap “quin delicte pot ser”. “Cal investigar el que es vulga, cal donar transparència per descomptat en tot, però el que no es pot és intentar embrutar la vida de les persones si no hi ha de debò una causa o un motiu i no es pot fer una causa general i un atac indiscriminat”, ha remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa