Diari La Veu del País Valencià
Ferri considera Compromís el garant del Botànic

“Llarga vida al Botànic”, ha exclamat de manera emotiva i entre aplaudiments el síndic de Compromís, Fran Ferri, durant la seua intervenció al Debat de Política General. Ferri s’ha mostrat orgullós del treball fet pel govern valencià i convençut que “el canvi” iniciat fa ara tres anys “ha de continuar en el 2019, si en les urnes guanyem a la dreta”.

Malgrat aquestes paraules dolces, Ferri no ha amagat el seu descontentament amb algunes declaracions de dirigents socialistes, especialment les que va realitzar la primera tinent d’alcalde, Sandra Gómez, qui va deixar en l’aire una futura renovació del pacte d’esquerres. “Nosaltres tornaríem a firmar el pacte del Botànic, que conste en acta”.

El portaveu de la coalició valencianista ha fet èmfasi en aquells aspectes que la seua formació porta reivindicant des de fa temps, com ara l’eliminació de les diputacions, la implantació de la taxa turística i l’aprovació de la nova llei electoral valenciana. “Demane a Ciutadans i als diputats no adscrits que donen suport a llei electoral valenciana i així tindrem la norma més avançada en tot el territori espanyol”, ha manifestat Ferri.

“Divorciar-nos, mai”

La indirecta que ha enviat Ferri als socialistes no ha passat inadvertida per al síndic socialista Manolo Mata, qui ha sigut l’últim dels grups parlamentaris en intervindre en el primer dia del Debat de Política General. Així, Mata s’ha adreçat directament a Ferri i li ha indicat que mantindre sempre “una harmonia” entre dos grups polítics és complicat, però alhora ha subratllat de manera contundent que les discrepàncies no han de significar un trencament del pacte. “Divorciar-nos, mai”, ha dit de manera irònica el portaveu socialista.

Comparteix

Icona de pantalla completa