Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans critica el discurs conformista de Puig i el PPCV demana eleccions anticipades

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha iniciat aquest dimarts el Debat de Política General amb 35 anuncis que marquen el rumb del Botànic per als darrers mesos de legislatura i estableixen les intencions per a uns propers 4 anys de govern. Les principals actuacions que ha anunciat Puig no han convençut l’oposició, encapçalada pel PPCV, que ha demanat la celebració d’eleccions anticipades. Les paraules de Puig tampoc no han agradat Ciutadans, que l’ha titllat de “conformista”.

Així, la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, s’ha mostrat “sorpresa” per la “falta de contundència i lideratge amb el finançament autonòmic” de Puig, durant la seua intervenció i ha insistit en la celebració d’eleccions anticipades. “La convocatòria d’eleccions autonòmiques com més prompte millor seria el millor que podria passar als valencians, que deixarien d’haver de patir a un govern esgotat, sectari i sense il·lusió”, ha assenyalat Ortiz.

La secretària general del PPCV ha instat Puig que siga contundent amb al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la reunió que mantindran a principis d’octubre. En declaracions als mitjans, ha apuntat que el PSOE “segueix sense saber defensar ni lluitar pels ciutadans” un finançament que, a més, “va aprovar el PSOE”.

Per la seua banda, la síndica de Ciutadans en les Corts, Mari Carmen Sánchez, ha titllat el discurs de Puig de “conformista, disfressat de sonors titulars però sense abordar assumptes fonamentals”. Per a Sánchez, les paraules de Puig han estat carregades d'”autocomplaença i autobombo però d’escassa autocrítica”. “En cap cas estem millor en sanitat, ocupació o infraestructures judicials, encara que el president es permeta el luxe de creure-ho”, ha criticat la síndica.

Quant a les mesures anunciades per Puig, la portaveu parlamentària de Ciutadans ha assenyalat que no són noves. “Esperàvem molt més del president en aquest últim debat de la legislatura, ha defraudat a tots amb nimietats i amb breus promeses que ja ningú creu que vaja a complir”. També ha lamentat que “queden solament huit mesos fins a les pròximes eleccions i molts assumptes pendents que resoldre per als valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa