Diari La Veu del País Valencià
Experts internacionals debatran sobre robots i intel·ligència artificial a Las Naves

Experts internacionals com l’assessora de la pel·lícula Autómata d’Antonio Banderas, Concha Monjo, i l’assessor d’Agora d’Alejandro Amenábar, Javier Ordóñez, debatran sobre robòtica i intel·ligència artificial els dies 14 i 15 de setembre en el festival de cultura robòtica que se celebrarà al centre d’innovació Las Naves.

Aquest certamen comptarà, entre moltes altres activitats, amb tres debats entorn d’aquestes temàtiques: ‘De l’enginyeria al cinema’, ‘Robots i ficció’ i ‘New Media Arts’, segons ha indicat el centre en un comunicat.

En concret, ‘Robots i ficció’ serà el primer dels debats i tindrà lloc el divendres 14 de setembre a les 19.00h. En ell intervindran Javier Ordóñez, catedràtic d’Història de la Ciència a la Universitat Autònoma de Madrid, que va impartir durant molts anys l’assignatura ‘Ciència i ficció’ i que va assessorar Amenábar; Guadalupe Arensburg, directora de compres de curtmetratges de Movistar+, i Jordi Sánchez Navarro, director dels estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC i programador de la secció d’animació del Festival de Sitges. Moderarà la taula Carolina Moreno Castro, catedràtica de Periodisme a la Universitat de València.

El debat ‘De l’enginyeria al cinema’ serà el dissabte 15, a les 11.30h, i el protagonitzaran Neal Hartman, enginyer en l’experiment ATLAS del CERN i director del festival de cinema científic CineGlobe, que se celebra en la mateixa institució; Concha Monje, que treballa amb robots humanoides a la Universitat Carles III de Madrid, va ser assessora en Autómata d’Antonio Banderas i ha obtingut el premi ‘Dona i tecnologia’ de la Fundació Orange, i Jon Ander Gómez, fundador de Solver Machine Learning S.L. i director del Màster en Big Data Analytics de la Universitat Politècnica de València. Moderarà el debat Natalia Pérez Galdós, premiada en el Festival de Vídeo i Televisió de Nova York. L’últim dels debats estarà dedicar a ‘New Media Arts’ i comptarà amb la participació de Montxo Algora, director d’ArtFutura; Ricardo Iglesias, filòsof i professor de la Universitat de Barcelona, que es va doctorar amb la tesi ‘La robòtica com a experimentació estètica’, i María José Martínez de Pisón, que ha dirigit el Màster en Arts Visuals i Multimèdia de la Universitat Politècnica de València i forma part del Laboratori de la Llum de la mateixa universitat. La moderadora serà Lorena Sánchez, cap de redacció de la revista QUO i divulgadora científica.

Comparteix

Icona de pantalla completa