Diari La Veu del País Valencià
Les primeres pluges d’aquest diumenge deixen més de 40 litres a l’Horta Sud i prop de 20 a València

Les primeres pluges que s’han registrat aquest diumenge al País Valencià han deixat 19,1 litres per metre quadrat a la ciutat de València i segons els observatoris de l’Associació Valenciana de Meteorologia, 43,2 a Catarroja i 43 a Sedaví, a la comarca de l’Horta Sud.

Les precipitacions han començat poc després de migdia a la capital i han remés entorn de les 14.00 hores, encara que el cel continua ennuvolat. S’espera que torne a ploure al llarg de la vesprada i de forma més intensa durant la nit i matinada.

En la resta del territori, les precipitacions no han estat tan notòries. De fet, segons ha indicat el 112 en el seu compte de Twitter, les altres precipitacions registrades han estat 4,4 litres a Picassent (l’Horta Sud), 4 a l’Atzúbia (la Marina Alta) i 2,4 a Quart de Poblet (l’Horta Oest).

Davant aquest panorama, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat també manté la preemergència per pluges en nivell taronja en tot el litoral del País Valencià mentre que en l’interior continua en avís groc. Les mateixes fonts han recomanat precaució i evitar situacions de risc en carreteres i zones inundables.

Comparteix

Icona de pantalla completa