Diari La Veu del País Valencià
Agricultura atura l’arrancada d’ametlers afectats per ‘Xylella fastidiosa’ fins que acabe la collita

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha donat instruccions de paralitzar temporalment els treballs d’arrancada i destrucció d’ametlers pendents de collir en les parcel·les afectades per Xylella fastidiosa.

Les malalties que provoca el bacteri Xylella fastidiosa no tenen curació i causen un minvament clar en la producció d’ametla i finalment la mort dels exemplars afectats. Per això, el Consell està actuant des de l’aparició dels primers brots, d’acord a la normativa europea i estatal, per a evitar que aquesta infecció s’estenga i protegir al sector agrari, l’economia i el medi ambient, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Amb el començament de la campanya de recollida d’ametla i davant els inconvenients que poden suposar els treballs d’arrancada i tractament fitosanitari, la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient ha donat instruccions perquè es posposen aquestes intervencions en aquells arbres el fruit dels quals encara no ha sigut arreplegat.

Just aquest dijous el sindicat agrari ASAJA a Alacant i la Plataforma d’Afectats per la Xylella Fastidiosa (AXFA) van demanar a la Generalitat que ajornara durant uns dies l’arrancada d’ametlers afectats per la plaga. En concret, quan acabe la collita d’enguany.

Comparteix

Icona de pantalla completa