Diari La Veu del País Valencià
Oltra insisteix que no hi ha raons objectives per a un avançament electoral

Malgrat que el cap del Consell, Ximo Puig, s’ha compromés amb els seus dos socis de govern (Compromís i Podem) a esgotar la legislatura, els rumors d’un possible avançament electoral continuen presents. Aquest dimarts la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha tornat a reiterar, durant la roda de premsa posterior al ple extraordinari del Consell, que “no hi ha raons objectives” per a avançar el calendari electoral valencià perquè el Botànic “està funcionant”.

“Ara mateixa, hi ha una dotzena de lleis tramitant-se en les Corts i d’altres en les conselleries. Sense aquestes lleis no hi ha canvis en la societat. La nostra obligació és acabar tots aquestos projectes”, ha manifestat la número dos del govern valencià.

En aquest sentit, ha recordat que una de les normatives del seu departament que està en tràmit és la Llei de Serveis Socials Inclusius. Segons ha explicat, en aquesta llei han participat molts agents de la societat i ha afegit que la normativa suposarà un canvi en el sistema de serveis socials del País Valencià.

Així doncs, Oltra s’ha expressat en els mateixos termes que va fer la setmana passada durant una entrevista en el programa À Punt directe on va deixar clar que tornaria a signar l’Acord del Botànic “sense pensar-s’ho ni un segon” i que el Consell no té cap intenció d’avançar els comicis valencians previstos per al pròxim mes de maig.

Consolidar un calendari electoral propi

Del que sí que s’ha mostrat decidit Puig és a consolidar un calendari electoral propi “més ràpid que tard” i que d’aquesta manera es “singularitze” el procés electoral valencià, perquè “aquesta regió té dret a definir el seu futur des del punt de vista polític”. No obstant això, considera “fonamental l’estabilitat”: “Per a mi, un factor clau per a prendre qualsevol decisió és que no es contribuïsca a fer que allò que va bé es pertorbe”. Així ho va assegurar aquest dilluns després de la inauguració de la Casa de la Ciència a la qual també va assistir el ministre de Ciència, Pedro Duque.

Comparteix

Icona de pantalla completa