Diari La Veu del País Valencià
Un gos acompanya durant tota la nit una persona amb alzhèimer perduda a Borriana

Agents de la Policia Local de Borriana (la Plana Baixa) han localitzat a primera hora d’aquest divendres un ancià de 75 anys amb alzhèimer que havia desaparegut en la vesprada del dijous i al qual un gos que no és de la seua propietat ha fet companyia durant tota la nit. La família de l’home s’ha interessat per l’adopció de l’animal, segons ha informat l’Ajuntament d’aquesta localitat en un comunicat.

L’home ha sigut trobat en el paratge del Molí de l’Arròs o Farinera, pròxim a l’enclavament de La Bota. La veu d’alarma la va donar la seua família, amb la qual l’ancià es trobava passant uns dies. L’home va eixir de casa dijous de vesprada i no va tornar a la nit.

Així, es va donar avís a les policies locals de poblacions veïnes. La Policia Local de Borriana i la Guàrdia Civil van pentinar el terme, amb la dificultat afegida de la foscor de la nit. No obstant això, un gos mestís va romandre durant tota la nit amb l’ancià fent-li companyia i donant-li calor fins que poc abans de les huit del matí una patrulla de la Policia Local ha localitzat el desaparegut.

L’ancià presentava signes lleus d’hipotèrmia i desorientació i ràpidament es va requerir assistència sanitària, com és habitual en aquestos casos. Però el gos, que havia passat desapercebut en els primers moments de la localització, es va negar a abandonar l’home i va insistir a pujar a l’ambulància.

Atés que l’animal no pertanyia a l’ancià, els agents van posar en marxa l’habitual protocol de contactar amb les protectores d’animals per a intentar l’acolliment d’aquest, encara que no ha sigut necessari perquè la família de l’home desaparegut, sabedora del “noble” acte de l’animal, s’ha posat en contacte amb la Policia Local per a interessar-se per l’adopció del gos.

El regidor de Policia Local a Borriana, Javier Gual, ha expressat l'”alegria i gratitud” a la Policia Local de Borriana per haver pogut localitzar sa i estalvi l’home que havia desaparegut, “fins i tot aquesta vegada comptant amb una col·laboració improvisada i tan especial com la del gos per a un final tan feliç d’aquesta història”.

Comparteix

Icona de pantalla completa