Diari La Veu del País Valencià
Podem convocarà una nova reunió del Pacte del Botànic per a blindar l’acord d’ingerències electorals

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha avançat que la seua formació sol·licitarà la reunió de la comissió de seguiment de l’Acord del Botànic amb l’objectiu de reforçar el pacte després dels últims estira-i-arronsa viscuts al si del Consell. En una roda de premsa celebrada aquest dilluns, el líder del partit morat ha assenyalat que, “davant el clima de tensió al Consell propiciat per la proximitat de les eleccions”, previstes per a maig de 2019, “telefonarà personalment” al president de la Generalitat, Ximo Puig, i a la vicepresidenta, Mónica Oltra, per a convocar els seus partits –PSPV i Compromís– a la comissió de seguiment del Pacte del Botànic.

L’objectiu d’aquesta trobada, que també ha reclamat en els darrers dies el president de les Corts, Enric Morera, és “demostrar la solidesa del Botànic i blindar-lo de conflictes externs”, segons Estañ. El secretari general de Podem ha incidit en la necessitat “d’acordar prioritats de cara al final de legislatura” i així evitar que l’horitzó electoral puga “distraure” el Consell de “tot el treball que queda per fer”. Estañ ha explicat que prefereix que aquesta reunió, encara sense data, se celebre abans del Debat de Política General de l’11 de setembre.

La passada setmana la tensió en el si del Consell va generar una de les grans crisi d’aquesta legislatura. El vot favorable a la nova senda del dèficit en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) va enfrontar el PSPV i Compromís. Els segons van acusar els socialistes de decidir de manera “unilateral” el ‘sí’ quan l’acord entre dues formacions era l’abstenció, seguint el criteri de la reunió del CPFF de juliol. Els socialistes van justificar el suport en base als acords aconseguits per a tindre 500 milions addicionals i l’assumpció del deute de la Marina de València.

L’altre episodi que va fer esclatar dimecres la tensió va ser arran l’anunci de la instal·lació d’una comissaria de policia especialitzada en violència de gènere i masclista a la Ciutat de la Justícia de València. Mónica Oltra va acusar en un fil de Twitter la consellera Gabriela Bravo d’invadir les seues competències i de no fer cas de les recomanacions dels experts, amb qui la Conselleria d’Igualtat havia pactat oferir per a aquestes instal·lacions un espai annex al Centre Dona 24 hores que gestiona la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa