Diari La Veu del País Valencià
L’home identificat aquest dissabte per agredir una dona en un parc de Barcelona nega motius polítics

L’home identificat pels Mossos d’Esquadra aquest dissabte per haver agredit una dona al parc de la Ciutadella de Barcelona assegura que va ser “una baralla” per motius de civisme i no per causes polítiques. De fet, el presumpte agressor ha detallat a TV3 i a La Vanguardia que ell també va rebre “una mossegada”.

Els fets van passar aquest dissabte al migdia quan una parella i els seus tres fills passejaven a prop del parc. En un moment donat els xiquets van arrancar llaços grocs i els van llançar a terra, i l’home els hauria recriminat que embrutaren la ciutat. A partir d’ací, segons diversos testimonis, va començar una baralla entre l’home i la mare dels xiquets, que va rebre un cop a la cara que li va causar una fractura al nas. Segons ha pogut saber l’ACN, el presumpte agressor ja ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra per a donar la seua versió dels fets.

La versió de Ciutadans i el PPC

La presidenta del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, va denunciar a través de les xarxes socials que havien agredit la dona d’un dels seus afiliats al parc de la Ciutadella, a Barcelona, per retirar llaços grocs. La formació taronja va condemnar l’atac i va mostrar el seu “suport i solidaritat” a l’afectada.

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, també va denunciar a través de Twitter els fets i es va adreçar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per a dir-li que “ací no hi ha normalitat”. “Defense els milions de catalans que estem sent atacats pel separatisme i deixe de blanquejar els que trenquen la convivència a Catalunya”, va reclamar a Sánchez.

En el mateix sentit es va pronunciar el president del PPC, Xavier Garcia Albiol, que va recordar que fa uns dies ja va advertir que “si el govern de Sánchez no actua a Catalunya, acabarem malament”. Albiol va explicar que havia parlat amb el marit de la dona agredida, que, segons ell, va rebre un “cop de puny” per retirar un llaç groc.

També va reaccionar a l’agressió el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que a través de Twitter va condemnar els fets. “Condemnem tota agressió, tota intimidació, tota violència, tota mostra d’intolerància, sigui qui sigui la víctima, sigui qui sigui el causant, sigui quin sigui el pretext”, va dir tot fent una crida al “seny”. Iceta va recordar que la “llibertat d’expressió i respecte a la diversitat d’opinions són la base de la convivència”.

Arran dels fets, aquest dissabte per la vesprada una cinquantena de persones, moltes amb banderes espanyoles, es van concentrar davant de l’Hospital del Mar per a denunciar l’agressió i donar suport a la dona ferida.

L’agressió, a la Fiscalia

Arrimadas ha anunciat aquest diumenge que la seua formació política portarà a la Fiscalia l’agressió “perquè s’investigue si s’ha produït un delicte d’odi”. Així ho ha assenyalat la dirigent de Ciutadans, qui també ha anunciat que el seu partit convoca una concentració per aquest dimecres per la vesprada al Passeig Pujades davant del Parc de la Ciutadella, al lloc on es va produir l’agressió.

Preguntada per les informacions que indiquen que l’agressió no va ser per temes polítics, Arrimadas ha assenyalat que “la versió de la persona agredida i la seua família no té res a veure. Ens costa pensar que algú acabe a cops de puny perquè suposadament ha vist un paper a terra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa