Diari La Veu del País Valencià
Rèpliques de dinosaures a escala real per a fomentar el turisme paleontològic

Turisme Comunitat Valenciana instal·larà sis rèpliques de dinosaures a escala real així com tanques i elements de senyalització interpretativa en sis municipis que disposen de jaciments paleontològics.

En concret, se situaran en les poblacions amb major riquesa de restes paleontològiques i l’objectiu serà reforçar “encara més” els escenaris i propiciar les escapades de turisme paleontològic, segons s’indica en una nota de premsa.

Les rèpliques, la mida de les quals oscil·larà entre els 3 i 8 metres, s’instal·laran al jaciment Anna de Cinctorres (els Ports), al jaciment Vallivana de Morella (els Ports), als jaciments de la Badina de Begís (l’Alt Palància), al jaciment de Corcolilla d’Alpont (la Serrania), al jaciment Tambuc de Millars (la Canal de Navarrés) i al jaciment Límit K/T a Agost (l’Alacantí).

El secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha assenyalat que “l’objectiu és reforçar l’atractiu d’aquestos jaciments per a augmentar les visites”. “Volem incorporar el turisme paleontològic entre els productes turístics que caracteritzen l’oferta turística de la Comunitat Valenciana com un producte més que contribuïsca al desenvolupament econòmic i social de l’interior valencià”, ha apuntat.

En aquesta línia, ha recordat que en un estudi recent impulsat per Turisme per a la configuració d’un producte turístic basat en el patrimoni paleontològic valencià s’han identificat un total de 36 recursos –entre jaciments, museus i col·leccions museogràfiques– relacionats amb el patrimoni paleontològic i amb potencialitat per a incorporar a l’oferta turística. A més, incorpora una sèrie d’accions per a posar en marxa el producte, entre les quals es troba aquesta iniciativa.

En abril, Turisme Comunitat Valenciana va signar el contracte amb una empresa especialitzada en desenvolupaments museístics i paleontològics, per un import d’adjudicació de 183.506,13 € (IVA inclòs) i s’estima que les reproduccions estaran instal·lades en les ubicacions previstes de cada municipi en el quart trimestre de 2018.

Comparteix

Icona de pantalla completa