Diari La Veu del País Valencià
Màximes de 34 graus i risc extrem d’incendis forestals a l’interior de la demarcació de València

Les temperatures màximes es mantindran aquest dissabte sense canvis o amb lleugers descensos al País Valencià. A l’interior de la demarcació de València es pot arribar als 34 graus. En aquesta àrea el risc d’incendis forestals està en nivell roig (extrem) i no es descarta algun ruixat o tempesta aïllada per la vesprada.

El cap de setmana arranca amb cels poc nuvolosos o clars, amb nuvolositat d’evolució diürna en les zones d’interior, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

A les capitals de demarcació, els termòmetres oscil·laran entre 31 i 23 graus a Alacant; 30 i 21, a Castelló de la Plana, i 29 i 22, a València. Les màximes més altes les registraran les localitats d’Ontinyent (la Vall d’Albaida) i Requena (la Plana d’Utiel), amb 34 graus, mentre que les mínimes més baixes les registrarà Morella (els Ports), amb 13 graus.

Risc d’incendis

Durant tota la jornada, el vent bufarà de component variable fluix i tendirà de vesprada a est i sud-est fluix, amb intervals vent moderat al litoral.

En matèria d’incendis forestals, el Centre de Coordinació d’Emergències 112 de la Generalitat ha decretat el nivell roig (extrem) per risc de focs a l’interior de la demarcació de València i taronja (alt) en tota la demarcació d’Alacant i l’est i nord-est de València i Castelló, respectivament. L’alerta baixa a verd (sense risc) a l’interior sud castellonenc.

Previsió per a diumenge

Per a aquest diumenge, 26 d’agost, l’Aemet preveu intervals nuvolosos en zones pròximes a la costa, on no es descarta alguna pluja o ruixat dèbil. El mercuri seguirà sense canvis o amb lleugers descensos. Ja el dilluns 27, les temperatures ascendiran lleugerament.

Comparteix

Icona de pantalla completa