Diari La Veu del País Valencià
La Guàrdia Civil investiga una agressió i un abús sexual durant l’Arenal Sound

La Guàrdia Civil investiga una agressió i un abús sexual ocorreguts als voltants del recinte i a la zona d’acampada del festival Arenal Sound, que va tindre lloc del 2 al 5 d’agost, i acusa l’organització d'”incapacitat” a l’hora d’impedir l’entrada “massiva” de públic per un lloc no autoritzat.

Segons un comunicat de la comandància provincial, aquestos suposats delictes van ocórrer durant la celebració de la cita musical a la platja de l’Arenal Sound, a Borriana (la Plana Baixa), i s’estan investigant sense que s’haja produït encara cap detenció.

Així mateix, segons les mateixes fonts, els guàrdies civils van atendre diverses persones per crisis d’ansietat motivades per “l’intent d’entrada massiva per un lloc no autoritzat al recinte, impedida per l’actuació dels guàrdies civils allí presents davant la incapacitat del personal de l’organització”.

La Guàrdia Civil ha publicat aquest dimarts el balanç d’actuacions dutes a terme en el festival amb motiu de “l’ampli dispositiu de seguretat” en el qual van participar el Cos Nacional de Policia, la Unitat Adscrita al Cos Nacional de Policia valenciana i la Policia Local de Borriana.

Durant aquest dispositiu es va produir la detenció de 33 persones, 24 d’elles per robatoris i furts –entre els quals es van confiscar a una dona 18 mòbils que havia sostret–, 5 per tràfic de drogues i 1 per desobediència a un agent de l’autoritat, entre d’altres.

Així mateix, es van confiscar un total de 247 grams de marihuana, 270 grams d’haixix, 25 grams de cocaïna, 62 pastilles de speed i 3 grams de metamfetamina, i es van proposar per a sanció 317 persones per tinença i consum de substàncies estupefaents, segons les mateixes fonts.

Pel que fa a la seguretat vial es van realitzar 2.037 proves de detecció de consum de drogues i alcohol, amb un resultat de 37 positius en alcoholèmia; 8 d’aquestos, també en drogues.

La Guàrdia Civil de Castelló va reforçar el servei amb altres unitats del cos provinents de diferents punts de l’estat espanyol, com la UAR (Unitat d’Acció Rural), components de l’ARS (Agrupació de Seguretat) i el Servei Aeri de la Guàrdia Civil.

Comparteix

Icona de pantalla completa