Diari La Veu del País Valencià
Mollà, sobre el llibre de festes d’Elx: S’han demanat disculpes i s’han retirat els fullets amb les errades

La regidora de Turisme d’Elx, Mireia Mollà, ha volgut tancar la polèmica entorn el llibre de festes del municipi que s’havia publicat ple de faltes d’ortografia i amb poca cura gramatical, atés que es mesclava el valencià i el castellà.

Mollà a través d’una piulada ha assegurat que els fullets amb les errades gramaticals ja s’han retirat i que, a més, s’han demanat disculpes. La també diputada ha reconegut que “s’ha fet tremendament mal” però que tot ha sigut per un error humà que no es pot tornar a repetir. Indirectament també s’ha referit a la resta de gent que vol seguir alimentant aquest debat perquè, segons Mollà, aquesta situació perjudica la llengua valenciana.

Aquest dimarts el grup municipal de Podem ha lamentat a través d’un comunicat aquest fet i també ha denunciat l’absència de grups musicals en valencià a les festes patronals, atés que únicament s’ha comptat amb artistes de fora del País Valencià.

La postura d’El Tempir

L’associació cívica per la llengua El Tempir d’Elx s’ha desmarcat de tota responsabilitat i ha assegurat a través d’un comunicat que aquesta tasca correspon al departament de comunicació de l’Ajuntament d’Elx i que la publicació evidencia que “no ha realitzat la supervisió del procés de manera professional”. Així mateix, assenyala que les institucions públiques “han de ser absolutament escrupoloses amb l’ús del valencià”. Per tant, els exigeix “un major rigor en l’edició i la impressió de totes les publicacions en valencià que depenguen d’aquesta àrea municipal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa