Diari La Veu del País Valencià
FGV restaura el primer ‘tren’ que va arribar a Rafelbunyol fa 125 anys

FGV (Ferrocarrils de la Generalitat) ha procedit a retirar aquest dilluns el Tractor 4, exposat com a monument en l’exterior de l’estació de Rafelbunyol, per a iniciar la seua restauració, que coincideix amb el 125 aniversari de l’arribada del tren al municipi que feia el recorregut de l’actual línia 3 de Metrovalencia, la de Rafelbunyol-Aeroport.

El tractor, que forma part de la col·lecció de material històric de FGV, s’utilitzava per a remolcar el material ferroviari del trenet en la Segona República i va ser construït per Devís en la dècada de 1930 per a la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils Valencians.

Després de diversos anys fora de servei, va ser restaurat i situat com a monument en 1985 quan es va reformar l’estació de Rafelbunyol amb l’objectiu de preservar i tindre present l’evolució històrica del transport metropolità.

Per al procés de restauració, coordinat i supervisat pel servei de Conservació Històrica de FGV, ha sigut traslladat des de la seua ubicació als tallers de l’empresa a Picassent i la seua tornada està prevista per al mes de novembre, que coincideix amb la data en què es va inaugurar l’estació de Rafelbunyol, el 18 de novembre de 1893, fa 125 anys.

Aquesta restauració forma part de la col·laboració de FGV amb el projecte de commemoració del 125 aniversari de la construcció d’aquesta línia del trenet. La principal activitat d’aquesta iniciativa és una exposició que s’inaugurarà el pròxim 21 de setembre i serà simultània en els ajuntaments d’Alboraia, Museros i Rafelbunyol ja que aquestos municipis van comptar amb les tres primeres estacions de la línia inaugurades en 1893.

Comparteix

Icona de pantalla completa