Diari La Veu del País Valencià
Obert el termini perquè els afectats per l’incendi de Llutxent demanen ajudes econòmiques a l’Estat

Aquest diumenge i després d’uns dies d’angoixa finalment es va extingir l’incendi forestal de Llutxent. Així, aquest dilluns s’ha obert el termini perquè els afectats puguen sol·licitar ajudes a l’Estat segons recull el Reial Decret 307/2005 del 18 de març.

L’Ajuntament de Gandia ja ha instal·lat en la Casa de la Marquesa una oficina per a assessorar totes les persones interessades. De fet, aquest mateix dilluns, una vintena de persones ja han acudit a l’oficina després de conéixer que disposen d’un total de 30 dies per a presentar la documentació. Serà el pròxim 12 de setembre quan finalitze el termini, tal com ha assegurat la Delegació del govern espanyol al País Valencià a EFE.

Els afectats poden presentar la sol·licitud en qualsevol registre: delegacions i subdelegacions de govern, qualsevol òrgan administratiu de l’Administració General de l’Estat, de la comunitat autònoma, de les diputacions o dels ajuntaments, ja que si escau es derivarà al Govern.

Protecció Civil gestiona aquestes ajudes (www.proteccioncivil.org/informacion-practica), adreçades a unitats familiars o de convivència econòmica que hagen patit danys personals o danys materials en el seu habitatge habitual i a corporacions locals per a fer front a les despeses d’emergència realitzades. Les ajudes als afectats per l’incendi prioritzaran les primeres residències, segons va indicar aquest divendres el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio.

Dels més de quaranta habitatges afectats pel foc, entre 10 i 13 seran declarats en ruïna absoluta, alguns d’ells primeres residències, segons els càlculs de l’Ajuntament de Gandia. A les ajudes que estableix l’Estat per a atendre determinades necessitats derivades de situacions d’emergència o de naturalesa catastròfica, se sumaran les mesures que adopte el Consell en un ple extraordinari que celebrarà a finals d’agost per a donar resposta a les diferents qüestions que es plantegen, segons va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, la setmana passada.

Comparteix

Icona de pantalla completa