Diari La Veu del País Valencià
El PPCV demana a la Diputació de València que mantinga les bases de les brigades forestals

La portaveu del Grup Popular de la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha reclamat al president de la corporació, Toni Gaspar, “que reconsidere la decisió d’eliminar bases de les brigades forestals de Divalterra i, de la mateixa manera, que acabe amb les retallades que s’han vingut produint en els últims mesos en les partides destinades a reparar els danys per incendis”.

Contelles ha assenyalat que aquest tipus de decisions “incideixen negativament en les polítiques de prevenció i extinció d’incendis” i ha subratllat que el “desastre” ocasionat pel foc en els termes municipals de Gandia, Llutxent, Pinet, Ador, Barx i Quatretonda “confirma la posició defensada pel PP de mantindre l’actual estructura de bases de Divalterra i, fins i tot, ampliar-la en enclavaments estratègics per a evitar en la mesura del possible que es tornen a produir aquest tipus de situacions”.

En aquest sentit, ha criticat també que la Diputació “haja reduït en 1,6 milions d’euros la consignació destinada a municipis per a reparació de danys per incendis mitjançant modificacions del pressupost aprovat per a 2018”. “Eixos diners han desaparegut per a poder pagar subvencions a empreses privades, plans teledirigits per la Generalitat o despeses en publicitat”, ha afegit.

“Crida l’atenció que aquestes modificacions s’aprovaren en maig, abans de la campanya d’incendis, la qual cosa demostra l’escàs compromís i sensibilitat de l’equip de govern”, ha subratllat Contelles.

Oposició a l’eliminació de bases de brigades forestals

La portaveu popular ha denunciat que la proposta d’eliminar les brigades de Divalterra “s’ha fet d’esquena als ajuntaments i sense haver sigut sotmés a l’aprovació del consell d’administració de l’empresa pública i, a més, no s’han tingut en compte l’opinió ni les necessitats dels municipis en la planificació de les brigades forestals”.

“L’estudi no va tindre en compte la ubicació estratègica d’algunes d’aquestes brigades, per exemple, les de Sellent i Estubeny, que per la seua posició i la seua ràpida connexió amb infraestructures de comunicació com l’A-7 són de les més àgils i ràpides a actuar i de les que més conats d’incendi han detectat i sufocat en els últims anys”, ha afirmat.

Segons Contelles, precisament aquestes són dos de les brigades que la proposta elimina, al costat de les de Torre Baixa i Gàtova, que són dues zones amb el risc de despoblació.

Comparteix

Icona de pantalla completa