Diari La Veu del País Valencià
Controlat l’incendi de Llutxent després de cremar 3.270 hectàrees

L’incendi originat dilluns al terme de Llutxent i que ha calcinat 3.270 hectàrees de sis termes municipals diferents ja està oficialment controlat. Així ho ha anunciat el director del Post de Comandament Avançat mitjançant una piulada enviada pels serveis d’emergències de la Generalitat.

Un centenar d’efectius de bombers, 24 vehicles i dos mitjans aeris han treballat aquest divendres en les tasques d’extinció per a donar-lo per controlat. A més, el Servei d’Emergències ha informat que les persones majors desallotjades el passat dilluns de la residència Mondúver (a la Drova) tornaran aquest divendres durant la vesprada després d’haver estat desallotjades durant quatre dies com a mesura preventiva.

A primera hora d’aquesta cinquena jornada de lluita contra el foc a la comarca de la Safor i la Vall d’Albaida, s’han desmobilitzat les dotacions de brigades del ministeri d’Agricultura i les Unitats Militars d’Emergències (UME) desplegades en l’incendi de Llutxent.

Dijous es va donar per estabilitzat l’incendi després de cremar 3.270 hectàrees de set municipis i aquest divendres la previsió dels Bombers del Consorci Provincial de València era donar-lo per controlat, com així ha sigut, en la fase abans de declarar-lo extingit.

Després de dies de molta calor i vents canviats, l’aparició de la pluja i la baixada de les temperatures ha afavorit molt la tasca del centenar d’efectius terrestres i les dues aeronaus que han treballat a les comarques de la Safor i la Vall d’Albaida.

Comparteix

Icona de pantalla completa