Diari La Veu del País Valencià
Les religioses de Benirredrà acullen 80 persones amb problemes de salut mental evacuades per l’incendi

Les religioses Esclavas del Sagrado Corazón de Jesús han acollit més de huitanta persones amb problemes de salut mental a les seues dependències de la localitat de Benirredrà (la Safor) després d’haver sigut desallotjades el passat dimarts del centre sociosanitari Mondúver-Barx a causa de l’incendi de Llutxent.

Segons ha informat l’arquebisbat de València en un comunicat, les religioses, quan es van assabentar del desallotjament dels malalts i la seua reubicació en centres cívics i poliesportius, van decidir obrir les portes de la seua Casa de l’Espiritualitat. La superiora de la comunitat, Fina Martínez, ha explicat que les religioses van posar les seues dependències a la disposició de l’Ajuntament de Gandia “per a allotjar les persones de la residència que, per la seua malaltia mental, presenten dificultats i necessiten una atenció i cura especials”.

Dimarts, dia en què els malalts van ser desallotjats per la proximitat de les flames, les religioses van acollir quaranta persones acompanyades per personal sanitari, així com voluntaris de la localitat, entre ells professors i alumnes del centre escolar regentat per les religioses “que s’han bolcat en l’ajuda als evacuats”, ha dit Martínez. Davant la gravetat de l’incendi i la prolongació dels desallotjaments, les religioses van decidir “netejar i habilitar una part de la casa que en l’actualitat no s’utilitzava i romania tancada per a acollir més persones”. Entre les religioses i els voluntaris van poder habilitar la part desocupada de la casa i dimecres van acollir altres 23 persones.

A més d’aquestes 63 persones, una altra vintena ha sigut reubicada a la Casa de l’Espiritualitat, segons ha informat Martínez, que ha assegurat que estan “sent testimonis d’un exemple de familiaritat i exemplaritat, ja que són molts els voluntaris que estan oferint el seu temps i ajuda als diferents centres habilitats per l’Ajuntament per als evacuats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa