Diari La Veu del País Valencià
Les emprenedores valencianes creen 180 societats en 2018

Les dones valencianes van crear un total de 180 empreses durant el primer semestre de l’any a través del Programa de Suport Empresarial a les Dones (PAEM). Amb aquesta xifra, el País Valencià és el territori que més dones emprenedores ha sumat aquestos mesos.

Sota el paraigua del PAEM, que lideren la Càmera d’Espanya i l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats i que està cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) i executat a través de la xarxa de Cambres de Comerç, es van crear un total de 1.075 empreses liderades per dones.

Aquesta xifra suposa que mensualment 179 dones espanyoles van posar en marxa el seu negoci a través de les cambres de comerç, la qual cosa ha suposat la creació de 1.125 ocupacions per part d’aquestes empreses entre gener i juny. Les dones del País Valencià, Múrcia, Andalusia, Castella i Lleó i Castella-la Manxa van ser les més emprenedores.

Quant a la tipologia, l’emprenedora espanyola té de mitjana entre 25 i 54 anys (83,2%), porta en atur menys d’un any (34,3%) i ha cursat estudis universitaris (48,9%). Les dones amb el batxillerat acabat (15,3%) són, després de les universitàries, les que més negocis emprenen. Segons les dades analitzades, la gran majoria dels negocis que constitueixen són empreses individuals (81,9%) del sector serveis (93,7%), sobretot comerços, hostaleria i serveis personals.

Durant els primers sis mesos d’enguany, 5.814 dones es van assessorar a les cambres de comerç de tot l’Estat sobre com crear una empresa i es van iniciar 3.654 projectes empresarials.

Comparteix

Icona de pantalla completa