Diari La Veu del País Valencià
L’incendi de Llutxent afecta ja els termes de Gandia, Pinet, Ador, Barx i Quatretonda

L’incendi forestal de Llutxent ha calcinat a hores d’ara 2.857,01 hectàrees de superfície i ha cremat vint cases de Marxuquera, una de les urbanitzacions de Gandia.

Quasi tres dies després que s’originara l’incendi a Pinet, a la Vall d’Albaida, les flames ja han afectat sis termes municipals. Gandia (la Safor) ha perdut ja 948,6 hectàrees, mentre que Llutxent i Pinet (la Vall d’Albaida) han perdut 840,6 i 818,6 hectàrees respectivament –a més a més, cal recordar que en el cas de Llutxent ha perdut el paratge natural del Surar. A Ador i a Barx (la Safor) s’han cremat 150,6 i 87,11 hectàrees respectivament, mentre que a Quatretonda (la Vall d’Albaida) ja s’han calcinat 11,5 hectàrees. En total, segons ha detallat el director general del Servei d’Emergències de la Generalitat, José María Ángel, el foc ha calcinat des de dilluns, 6 d’agost, fins a aquest dimecres, 8 d’agost, 2.857,01 hectàrees.

L’Ajuntament de Quatretonda, per altra banda, ha demanat que davant la proximitat de les flames de l’incendi de Llutxent i com a conseqüència dels canvis meteorològics, el consistori ha prohibit l’accés a la Serra de Quatretonda i al Camí de Serra. A més a més, l’ajuntament ha pregat els veïns que abandonen la muntanya i que tornen al poble.

La carretera CV-608 entre Llutxent a Pinet continua tallada al trànsit dels del punt quilomètric 3,500 i a la CV-675, que uneix Gandia amb Simat de la Valldigna, s’ha avançat el tall de la circulació fins al punt quilomètric 3,400, en direcció a Barx. A més, aquest mateix vial s’ha tallat direcció a Gandia des del punt quilomètric 11,800.

Comparteix

Icona de pantalla completa