Diari La Veu del País Valencià
Amazon Prime Video compra la websèrie valenciana ‘Todos queríamos matar al presidente’

La websèrie valenciana Todos queríamos matar al presidente, ficció en línia espanyola que es va alçar amb els premis a Millor Thriller en el festival de websèries de Nova York (NYC Web Fest) i amb l’Unstoppable Amets en el Bilbao Seriesland ha anunciat el seu salt a Amazon Prime, segons han informat la direcció de la websèrie.

La plataforma de vídeo sota demanda d’Amazon, Amazon Prime Video, va nàixer en setembre de 2016 i ofereix pel·lícules, sèries i documentals en més de 200 països i territoris. Prime Video ofereix contingut original d’Amazon Studios, com ara la sèrie Crisis in Six Scenes, de Woody Allen; The Man in the High Castle, o Transparent però també adquisicions amb llicència incloses en la subscripció, com és el cas de Todos queríamos matar al presidente.

Escrita i dirigida per Ana Ramón Rubio, la minisèrie de quatre episodis conta la història d’un grup de treballadors de servei de catering que rep la inesperada visita del president del govern en la inauguració d’una exposició. Interpretat per Joan Manuel Gurillo, que es va alçar per aquest paper amb el premi a Millor Actor de Comèdia en la passada edició dels Rome Web Awards, els treballadors del servei de catering bromejaran a enverinar-li el menjar fins que, al matí següent, aquest aparega mort en estranyes circumstàncies.

Todos queríamos matar al presidente gira entorn dels personatges que es troben al voltant de Martínez d’Ochoa”, afirma la creadora del projecte, Ana Ramón Rubio. “Així, ens centrem en eixos personatges que podrien o no estar involucrats en eixa misteriosa defunció”, conclou.

Protagonitzada per l’actriu sevillana Ana Caldas i el madrileny Jaime Reynolds, la distribuïdora canadenca HG Distribution va adquirir els drets de distribució d’aquesta en l’any 2017 després de la seua estrena en el festival de websèries de Marsella. Des de llavors, la ficció s’havia pogut gaudir únicament en festivals del format web i cinema.

“Estem molt contents que per fi Todos queríamos matar al presidente puga veure’s en línia. Hem viatjat per festivals d’Argentina, Brasil, EUA, Canadà, Europa i Espanya però, per fi, podem oferir-li-la al gran públic i, a més, gràcies a una plataforma com Amazon Prime Video, que ens obri les portes a un públic internacional i que reuneix 100 milions de subscriptors”, conclou la directora.

Per la seua part, l’actriu Ana Caldas ha apuntat que és “una alegria enorme que una plataforma com Amazon Prime haja triat Todos queríamos matar al presidente“. “Alegria en el personal per haver pogut formar part del projecte i alegria en general com a artista per veure com una sèrie amb el pressupost que nosaltres teníem s’alterna amb superproduccions com Mozart in the jungle“, finalitza.

Per la seua part, Jaime Reynolds afegeix que “ara només esperem que l’espectador gaudisca tant com nosaltres fent-la i, qui sap, potser demanen una altra temporada. Eixa seria la millor crítica”.

La sèrie compta amb una primera temporada de quatre episodis d’entre 12 i 15 minuts de durada que es van produir en 2017 a València i als seus voltants. El repartiment el completen els intèrprets Fede Rei, Irene Olmos, Jordi Marquina, Maria Albiñana, Lucía Tortosa i la xicoteta Olivia Catalá.

“Veure la sèrie és ara molt senzill i accessible”, comenta el productor de la sèrie, Miguel Cañizares. “És gratis per als membres d’Amazon Prime i per als nous el servei costa únicament 20 euros a l’any. A més, Amazon Studios ofereix un mes gratuït de prova”, finalitza.

La sèrie, que va començar com un projecte per a la xarxa, comparteix ara espai en l’oferta d’Amazon Prime Video amb altres sèries espanyoles com La verdad, Sé quién eres o Vis a vis.

Comparteix

Icona de pantalla completa