Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament ofereix València per a acollir els migrants del vaixell Open Arms

La primera tinent d’alcalde a l’Ajuntament de València i alcaldessa en funcions, Sandra Gómez, ha destacat aquest dilluns, davant la possible arribada a l’estat espanyol del vaixell de Proactiva Open Arms amb 87 persones rescatades en el Mediterrani, la condició de València com a “ciutat d’acollida” perquè “ni una sola persona no tinga un lloc en el qual poder ser acollida”.

Així, ha indicat que València posa a la disposició d’aquest buc i dels migrants que viatgen en ell les seues “infraestructures” i “recursos econòmics i humans”, al mateix temps que ha rebutjat veure “drames humanitaris de gent perduda pel mar Mediterrani”.

Gómez s’ha pronunciat d’aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació durant l’acte de benvinguda als participants en programes d’ocupació per a joves que s’incorporen al consistori de la capital valenciana.

“Com ja vam fer amb l’Aquarius, València és una ciutat d’acolliment i posem a disposició les nostres infraestructures i els nostres recursos econòmics i humans perquè no hi haja ni una sola persona que no tinga un lloc en el qual poder ser acollida”, ha respost l’edil.

La responsable municipal ha manifestat que “València” i “Espanya han demostrat” ser un territori “solidari” i ha assegurat que, “per descomptat, sempre” estaran “obertes i disposades a acollir a qui té dificultats per a ser acollit”.

Sandra Gómez ha precisat que la decisió de si aquest buc arriba o no a Espanya “depén de l’administració de l’Estat sobretot”. No obstant això, ha reiterat la voluntat” de l’ajuntament i de la ciutat de València, “com sempre” i “sense cap dubte”, de “posar a disposició els seus recursos tant humans com materials”.

Comparteix

Icona de pantalla completa