Diari La Veu del País Valencià
Puig deixa oberta la porta de l’avançament electoral, però no ara

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit aquest dilluns que a dia de hui “no hi ha motius” que justifiquen un avançament electoral al País Valencià, però ha matisat que “la porta continuarà oberta”.

Puig, en una entrevista concedida a la cadena Ser recollida per Europa Press, ha explicat que “ara com ara no hi ha raons suficients” per a convocar eleccions perquè el país “està funcionant bé, no hi ha cap indicador social i econòmic que no haja millorat en aquestos tres anys i hi ha un govern honrat i amb estabilitat”.

No obstant això, ha apuntat que “la porta continuarà oberta” perquè l’avançament electoral és una prerrogativa que figura en l’Estatut d’Autonomia. “Quan es té una facultat no es pot abandonar aquesta possibilitat encara que ara no forma part de la urgència del moment”, ha aclarit.

Per això, ha incidit que podria convocar un avançament “si canvien les circumstàncies” però ha subratllat que “sempre” prendrà aquesta decisió “sustentada en els interessos generals dels valencians i no per interessos partidistes”.

En eixe sentit, ha descartat que haja plantejat en una reunió interna del partit anunciar el pròxim 9 d’Octubre, Diada del País Valencià, un avançament per a desembre. Així, ha comentat que “mai” s’ha exercit aquesta prerrogativa i que és “normal” que “quan falten mesos per a eleccions sorgisca eixa possibilitat”. “Però no hi veig raons”, ha afirmat.

Estabilitat

De la mateixa manera, tampoc no veu raons per a avançar les eleccions espanyoles perquè l’estat espanyol “necessita estabilitat.” Preguntat per si el fet que Pedro Sánchez no aconseguira aprovar els pressupostos justificaria aquest avançament ha matisat: “No podem fer política ficció”. “Hem d’esperar. No es poden cremar etapes tan ràpidament”, ha esgrimit.

Puig ha lamentat que “sembla que els partits no han aprés a fer pedagogia de la diversitat i de gestionar-la” i ha demanat a les diferents formacions que “assumisquen la seua responsabilitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa