Diari La Veu del País Valencià
La subseu de l’IVAM a Alcoi s’estrena amb una exposició de l’artista d’Onil Eusebio Sempere

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) i el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía per a la itinerància de l’exposició Eusebio Sempere a la nova subseu de l’IVAM al Centre d’Art Contemporani d’Alcoi (CADA).

L’exposició d’aquest artista valencià, nascut a Onil en 1923, ha estat organitzada pel Centre Reina Sofía i es farà a Madrid entre el 8 de maig i el 17 de setembre i al Centre d’Art Contemporani d’Alcoi entre el 9 d’octubre de 2018 i el 3 de febrer de 2019. Amb l’acollida de la retrospectiva, la subseu de l’IVAM començarà a exercir com a tal gràcies al conveni refermat aquest divendres per part del Consell. Per mitjà d’aquest acord, l’IVAM es compromet a abonar al Centre Reina Sofía la quantitat estipulada per l’organització de l’exposició, a més de sufragar les despeses derivades de la presentació de l’exposició al Centre d’Art Contemporani d’Alcoi, com ara les despeses de transport, emmagatzematge i muntatge; contractació d’assegurances, atencions socials (comunicació, premsa, invitacions, etc.) i publicacions i catàlegs, entre d’altres. Els materials impresos amb motiu de l’exposició hauran d’incloure el logotip del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía i fer referència a la col·laboració entre les parts.

El catàleg de l’exposició, al seu torn, serà editat pel Centre d’Art Reina Sofía i l’IVAM es compromet a adquirir 500 exemplars. A més, l’IVAM exhibirà les obres presentades amb les garanties habituals i exigibles als circuits museístics internacionals i podrà acordar amb tercers el patrocini de l’exposició al CADA.

Els compromisos econòmics totals assumits per l’IVAM ascendeixen a 107.000 euros, corresponents a totes les despeses esmentades. Aquestes es produiran en 2018, excepte les relacionades amb el transport de devolució de les obres, que serà atés en 2019. El conveni tindrà efectes des que s’inscriga al Registre Electrònic Estat d’Òrgans i Instruments de Cooperació del sector públic estatal i estarà en vigor fins a quatre mesos després de la clausura de l’exposició al Centre d’Art Contemporani d’Alcoi.

Comparteix

Icona de pantalla completa