Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València dóna un ‘kit’ d’eficiència a 50 llars en risc de pobresa energètica

La pobresa energètica és un problema greu per a un percentatge elevat de llars valencianes. Tant és així que el País Valencià és un dels territoris de l’estat espanyol més afectat per aquesta situació, segons l’Informe Estatal sobre Pobresa Energètica presentat aquest dimecres per l’Associació de Ciències Ambientals (ACA), a Las Naves, en el marc de la ‘I Mostra Lluita contra la Pobresa Energètica’.

Segons dades de l’Ajuntament de València, un de cada cinc ciutadans està afectat per la pobresa energètica. Els motius pels quals una llar no pot fer front al rebut de l’electricitat depén de molts factors. Encara que els ingressos són un aspecte clau, la zona geogràfica i la grandària de la casa poden ser decisius a l’hora de comptabilitzar la despesa que genera la calefacció.

A través del projecte europeu MatchUP, l’Ajuntament de València i Las Naves participaran en una campanya per mitigar la pobresa energètica al districte dels Poblats Marítims realitzant auditories energètiques en 50 llars. Aquesta campanya suposa un pas més dins del projecte Oficina Verda, iniciat l’any passat a través de la Regidoria d’Inclusió Sociolaboral.

Les auditories les durà a terme l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), soci del projecte MAtchUP, junt amb l’Ajuntament de València i Las Naves. Es proporcionarà un kit d’eficiència energètica a les famílies que inclourà llums de baix consum, reductors de flux per a la dutxa, termòmetres i aïllaments de finestres i portes, entre altres recursos.

Aquesta acció es desenvoluparà a la Malva-rosa i a Natzaret, dos barris on, a través de l’Oficina Verda ja es van assessorar 21 famílies durant 2017 i es va aconseguir un estalvi de més de 580 euros a l’any. La campanya té un marcat caràcter social i ajuda a democratitzar l’accés a la llum.

Comparteix

Icona de pantalla completa