Diari La Veu del País Valencià
El calcer, la gastronomia i l’agricultura ecològica són els principals generadors d’ocupació a Alacant

El projecte Avalem Territori ha identificat la indústria del calcer, la gastronomia i l’agricultura ecològica com a principals generadors de treball a Alacant. Així es desprén del diagnòstic territorial de la demarcació en matèria d’ocupació que han realitzat que el Servei Valencià d’Ocupació (Servef) i la Universitat d’Alacant (UA).

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu; la directora general d’Ocupació i Formació, Rocío Briones, i representants de la UA han presentat aquest dilluns a Sant Vicent del Raspeig el diagnòstic alacantí d’Avalem Territori. Amb aquest projecte, el Servef, la Universitat Jaume I, la Universitat de València i la Universitat d’Alacant han analitzat fins a 300 indicadors en cada àrea funcional amb l’objectiu “d’adequar les polítiques de l’ocupació a la realitat”.

Segons ha detallat el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, “l’important teixit associatiu millora la cohesió territorial d’aquesta província que compta amb una gran diversitat i varietat paisatgística, així com de recursos naturals, per la qual cosa el sector turístic és un altre dels pilars importants d’ocupació d’Alacant”. En aquest sentit, la incipient activitat en el sector digital, cultural, recreatiu i del turisme rural s’obri com una nova oportunitat per a generar treball.

“Ja tenim la foto de quina és la situació, ara hem de saber quines són les oportunitats per a dissenyar una metodologia d’estratègies territorials”, ha indicat la directora general d’Ocupació i Formació, Rocío Briones, i ha afegit que “hem d’anar cap a una estratègia futura conjunta, en la qual s’aborde com treballar des de l’orientació i la inserció per a poder desenvolupar polítiques actives amb sensatesa i eficàcia”.

Avalem Territori ha permés obtindre informació sistematitzada i detallada de les característiques del mercat de treball en tots els municipis valencians. Jorge Hermosilla, com a coordinador acadèmic del projecte, ha explicat que la primera fase del projecte va consistir en l’elaboració de diagnòstics territorials dels mercats laborals locals-territorials, atés que constitueixen l’escala fonamental per a l’anàlisi de la situació laboral.

Comparteix

Icona de pantalla completa