Diari La Veu del País Valencià
El Consell considera que el discurs sobre immigració de Casado fomenta la xenofòbia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha acusat el nou president del Partit Popular, Pablo Casado, “d’alimentar la xenofòbia i els pitjors sentiments” de les persones amb “grans mentides” sobre la immigració. “És mentida que hi haja una allau d’africans intentant entrar a Espanya, és absolutament mentida i és jugar amb el sentiment de temor que a vegades hi ha en les persones”, ha remarcat. Així ha valorat el cap del Consell el missatge del líder conservador escrit en el seu Twitter en el qual assegurava que “no és possible que hi haja papers per a tots ni és sostenible un Estat de benestar que puga absorbir els milions d’africans que volen vindre a Europa”.

Segons l’opinió de Puig, Casado s’ha situat “on es preveia” ja que ha assenyalat que en “la seua campanya” durant les primàries per a dirigir el PP va donar “un gir a l’extrema dreta” i “sembla que transitarà a través d’aquest camí”. “És mentida que hi haja una allau d’africans intentant entrar a Espanya. La xenofòbia és el pitjor del pitjor. Intentar que els pitjors sentiments de les persones afloren, amb grans mentides, amb una estafa enorme”, ha remarcat.

Puig ha indicat que per les fronteres espanyoles han entrat “20.000 persones que fugen de la fam i de la guerra”. “Per descomptat estic molt més amb els valencians que van obrir les portes perquè arribara l’Aquarius”, ha dit per a reivindicar que el País Valencià és “un territori solidari i que res té a veure amb aquesta apologia de la xenofòbia del senyor Casado”, ha resolt.

En termes semblants s’ha pronunciat la vicepresidenta Mónica Oltra, qui ha acusat Pablo Casado de pronunciar un discurs que “fomenta la xenofòbia, el racisme i la crueltat” i de situar-se en el mateix espai que Matteo Salvini o Donald Trump. En declaracions a EFE, Oltra ha manifestat que Casado fa “populisme” amb la política migratòria, perquè “està generant a més una por, un odi, un caldo de cultiu per a les ideologies extremistes” que rebutgen la gent pel color de pell i per la pobresa.

“Per tant, està sembrant molts vents i molta fòbies i això normalment se sol convertir en un fangar”, ha asseverat la vicepresidenta, per a qui el líder del PP se situa en el discurs en el qual s’han situat “els personatges més nefastos en aquest moment en l’escena internacional”. En eixe context, ha citat el ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, “deixant a la gent a la deriva en el Mediterrani en vaixells precaris”, o el president dels Estat Units, Donald Trump, separant xiquets de poca edat dels seus pares i mares.

La vicepresidenta ha indicat que, “afortunadament”, Casado actualment està en l’oposició i ha afegit que espera “que no tinga mai obligacions de govern”, perquè amb les seues afirmacions sobre la immigració es col·loca “fora del que són els drets humans” i lluny del que té ser la Unió Europea, un espai que sempre ha sigut “de llibertat, de seguretat, de benestar social”.

Comparteix

Icona de pantalla completa