Diari La Veu del País Valencià
El Consell avaluarà sense prejudicis si el nou Puerto Mediterráneo compleix els criteris legals i tècnics

El govern avaluarà si el nou projecte de Puerto Mediterráneo a Paterna, Intu Mediterrani, compleix els criteris requerits des del punt de vista “legal, tècnic, de protecció del territori i d’economia sostenible” quan l’empresa els presente la proposta, ja que “aquest Consell no fa prejudicis”.

Així ho ha manifestat aquest divendres la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en la roda de premsa celebrada després del Ple del Consell en ser preguntada per la valoració que l’executiu fa sobre la nova proposta per a Port Mediterrani.

L’empresa Intu Eurofunds va presentar aquest dijous un nou projecte per a Puerto Mediterráneo, que es dirà Intu Mediterrani i on la “sostenibilitat orienta tot” el disseny, ja que redueix en un 25% la seua superfície, en passar d’una edificabilitat de 500.000 metres quadrats en la proposta anterior als 375.000 metres i “compleix àmpliament la legalitat”, segons va explicar la mercantil.

Oltra ha assenyalat que serà la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori l’encarregada d’avaluar aquesta nova iniciativa quan la firma els presente el nou Intu Mediterrani.

“Els projectes arriben a la Conselleria, tots ells, i s’avaluen des del punt de vista legal, tècnic i d’adequació a la línia de protecció del territori i economia sostenible que aquest Consell marca”, ha indicat la vicepresidenta.

D’aquesta manera, ha insistit que Habitatge “avaluarà” si aquesta nova proposta “s’ajusta” a aquestos requisits i ho farà “sense prejudicis”, atés que aquest és el procediment que segueix el Consell: “Eixa és la línia per a aquest i qualsevol projecte”, ha remarcat Oltra.

Comparteix

Icona de pantalla completa